Hirdetés
Archivum

Egy meccsre eltiltották Erika de Souzát:

:

Hirdetés

Hétfõn ülésezett a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) fegyelmi bizottsága. A szervezet tagjai tárgyalták a Salamanca-Valencia rangadón történteket és végül Erika de Souzát, illetve a salamancai klubot is megbüntették.

Ahogy arról a mérkõzésrõl készített összeállításunkban is beszámoltunk, 2 perccel a rangadó lefújása elõtt a játékvezetõk leküldték a pályáról Erika de Souzát, miután – a bírói jelentés szerint – a brazil sztár kiabálva úgy fogalmazott: „Szégyen! Azért jöttetek, hogy elvegyétek tõlünk a meccset!”

A fegyelmi bizottság ülésén megtárgyalták az esetet és végül egy mérkõzésre tiltották el Erika de Souzát, a klubját pedig 100 euróra büntették. A Salamanca képviselõi bár nem értettek egyet az ítélettel, de nem fellebbeztek. Ennek megfelelõen Erika vasárnap a Soller Bon Dia! elleni bajnoki találkozóval le is töltheti a büntetést.

A Salamanca álláspontja szerint a játékos szájából mindössze a gondolat elsõ fele hangzott el, amikor szégyennek nevezte a játékvezetõk tevékenységét. A klub képviselõje hangsúlyozta, ebben az esetben elég lett volna egy technikaival büntetni a játékos magatartását.

A rangadót 89-55-re nyerte a Valencia.

Forrás: www.lagacetadesalamanca.es

Hirdetés