Hirdetés
Magyarország

Egy mérkőzésre kerül sor szerdán:

:

Hirdetés

Szerdán egy mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Ezen 18 órától zárt kapuk mögött fogadja a ZTE NKK az Aluinvent DVTK csapatát.

Előrehozott mérkőzésről van szó, mivel mindkét együttes sorsolás szerinti riválisa (TFSE-MTK és a Sopron Basket) karanténban van. Ugyanakkor mindkét klub elkötelezett volt amellett, hogy még a válogatott szünet előtt letudjon egy mérkőzést. Mindkét csapatnak ez a hatodik bajnoki találkozója lesz idén. A DVTK 3 győzelemmel és 2 vereséggel rendelkezik. A ZTE még nyeretlen.

A ZTE legutóbb október 21-én játszott tétmérkőzést, amikor 129-42-re alulmaradt az Atomerőmű KSC Szekszárddal szemben. A ZTE a kora őszi időszakban végig azzal küzdött, hogy nagyon sok pontot kapott. Az öt meccsen az 514 kapott pontja 102.8-as átlagnak felel meg. Ennek csökkentése kulcsfontosságú lehet a folytatásban.

A DVTK szintén október 21-én vívott utoljára bajnokit, amikor a PINKK-et verték simán 90-73-ra. Azóta a miskolciak Törökországban Euroliga selejtezőn szerepeltek. Ezt Medgyessy Dóra értékelte lapunknak. Rendkívül értékes visszajelzéseket adott az a találkozó, melyből sokat profitálhat a megfiatalított DVTK. Nem lesz hiányzó koronavírus miatt, miután a Törökországból hazaérkezők két negatív PCR teszteredményt produkáltak. Ráadásul Földi Attila vezetőedző is visszatérhet. Bár a kiválóan megoldották a játékosok felkészítését, de a vezetőedzővel dolgozni a csapatsportban lélektanilag is fontos.

Fotó: kosarsport.hu

Hirdetés