Hirdetés
Archivum

Egy negyed alatt bebiztosította a DVTK a zalaegerszegi gyõzelmet:

:

Hirdetés

A DVTK már az elsõ negyedben bebiztosította gyõzelmet a ZTE ellen és végül 81-48-as sikert ünnepelhetett.

Felemás elõjelekkel készült a két csapat a mérkõzésre. A ZTE szerdán vereséget szenvedett a Szekszárdtól, így a harmadik helyen fordult a középszakaszba. A DVTK pedig az ezt megelõzõ hétvégén szép sikerrel, a Novi Zagreb legyõzésével zárta a MEL-t. Nem volt kérdés, hogy Maikel López csapata az esélyesebb és ez már az elsõ percekben a pályán is bebizonyosodott. A DVTK gyorsan növelte elõnyét. A ZTE közel 5 percig nem talált be és hét perc játék után már 15-2 állt az eredményjelzõn. Az elsõ 10 perc végén 21-5-re vezetett a miskolci csapat.

A második etapra rendezte sorait Gáll Tamás együttese. Valamivel pontosabban játszott a ZTE, de a különbség így is 20 pont felett állandósult. A játékrész felénél 34-11-es állást regisztrálhattunk. A miskolciaknál szépen megoszlottak a pontok. A mérkõzés végére a Zalaegerszegen is megforduló Bukovszki kivételével mindenki betalált. A félidõben 44-19-rõl árulkodott az eredményjelzõ.

A harmadik szakasz elején a DVTK találataira érkezett válasz a hazaiaktól, de a játékrész hajrájában ismét elkezdett nõni a differencia. A negyedik negyed 63-27-rõl indult. Ez azt jelenti, hogy a harmadik 10 percet egy 11-2-es szériával zárták Czank Timeáék. A negyedik etapban már csak a különbség volt kérdéses.

Maikel López a cserejátékosoknak is sok lehetõséget adott. Ekkor kiegyenlítettebbé vált a mérkõzés. Ezt a szakaszt 21-18-ra meg is nyerte a hazai gárda. A lényeges kérdések azonban jóval korábban eldõltek. A DVTK sikerébõl Tobin 20, Jansone 14, Raven 11, Sverrisdóttir 10 ponttal vette ki a részét. A ZTE legeredményesebbje a 18 pontos Czukor volt.

Eredmény

ZTE NKK – Aluinvent-DVTK Miskolc 48-81 (5-21, 14-23, 8-19, 21-18)

Hirdetés