Hirdetés
Archivum

Egy negyed alatt kivégezte ellenfelét a Fenerbahce:

:

Hirdetés

A Török Bajnokság 5. fordulójában a Fenerbahce és a Galatasaray is újabb gyõzelmet ünnepelhetett.

A Jekatyerinburg ellen készülõ Fenerbahce a Ceyhan Belediye otthonában lépett pályára. A találkozó 10 perc után eldõlt, mivel Taurasiék 11-34-es elõnyre tettek szert az elsõ negyed végére. A második szakaszban még 10 pontot közé tett Rátgéber László hölgykoszorúja, majd látványosan visszavettek a tempóból. A harmadik és negyedik negyedben 11 pontot faragott is a hátrányából a hazai gárda, de szorossá nem tudták tenni a végjátékot.

A gyõztes csapatból a 14 pontig jutó Matovics remekelt, de Penny Taylor, Nevlin és Tucluer is 10 pont fölé jutott. Ezúttal a Fenerbahce azt is elbírta, hogy Taurasi csak 9 pontot tett be a közösbe. Vajda Anna nem szerepelt a nevezettek között.

A Galatasarayra egy nagyobb falat várt a Botas személyében. A szünetben még érett a meglepetés, miután 18 ponttal vezetett az alacsonyabban rangsorolt alakulat. A harmadik negyedet azonban 26-5-re hozta a Galata, mely ekkor annyira földbe döngölte riválisát, hogy a negyedik szakaszban már nem is volt kérdéses a gyõztes kiléte. A vége 75-68 lett. A gyõztes csapatból Seimone Augustus (20 pont, 7 lepattanó) emelkedett ki.

Eredmények

SAMSUN BASKETBOL – PANKÜP KAYSERİ ªEKER 73 – 79
GALATASARAY MEDİCAL PARK – BOTAª 75 – 68
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ – TARSUS BLD.51 – 71
MERSİN BªB – BURHANİYE BELEDİYE 83 – 60
CEYHAN BELEDİYE – FENERBAHÇE 62 – 84
ALANYA BELEDİYE – BEªİKTAª COLA TURKA 62 – 72

Hirdetés