Hirdetés
Archivum

Egy negyedre voltak jók a spanyolok:

:

Hirdetés

Az Ausztrália elleni siker után a papírforma könnyed amerikai gyõzelmet vetített elõre a spanyolok ellen is. A hétfõn hajnalban rendezett összecsapáson egy negyeden át tartották magukat a hispánok, majd a második periódust 28-7-re vitték a hazaiak, akik végül 85-69-re behúzták a találkozót is.

A spanyolok jól kezdtek, 0-6-ra elhúztak, miközben a hazaiak 4 és fél perc után találtak be elõször. Ekkor Ebony Hoffman (Indiana Fever) volt eredményes. A vendégek lendülete a kisszünetig kitartott, nem kis meglepetésre 16-17-es állás mellett vonultak pihenõre a csapatok. A második negyedben Alba Torrens villanásának köszönhetõen még 25-19-nél meccsben voltak a hispánok, de többre nem futotta erejükbõl. Geno Auriemma tanítványai fokozatosan felõrölték ellenfeküket és 44-24-re megléptek. A spanyolok ebben a szakaszban négy labdát is eladtak és mezõnybõl 9 kísérletükbõl csak 1 volt eredményes.

A harmadik negyedben állandósult a különbség, 62-41-re mentek a hazaiak 2 perccel a lefújás elõtt. Jose Ignacio Hernandez tanítványai még egy ritmusváltást vállaltak fel és egy 9-2-es futással 64-50-re módosították az eredményt. A negyedik negyedben is tartott a spanyolok lendülete és egy 13-2-es futással 68-63-ig jöttek fel. A végjátékra azonban sem mentálisan, sem fizikálisan nem maradt erõ a vendégeknél, a vége 85-69 lett.
 

A gyõztes csapatból Tina Charles alkotott maradandót, 17 pontot és 10 lepattanót szerzett, míg a másik oldalon Anna Montanana (21 pont) és Alba Torrens (13 pont) emelkedett ki.
 

Eredmény
Egyesült Államok – Spanyolország 85-69

Hirdetés