Hirdetés
Archivum

Egy pontos Seattle siker az elõszezonban:

:

Hirdetés

Vasárnap egy mérkõzéssel folytatódott a WNBA elõszezonja, melyen a Seattle Storm 61-60-ra verte a Los Angeles Sparks alakulatát.

Hiányzók ismét akadtak mindkét keretben, az amerikai válogatott összetartása miatt egyik csapat sem számolhatott az Olimpiára készülõ játékosaival. Emellett pedig a Sparks DeLisha Milton-Jonest is nélkülözni kényszerült. A seattle-i Key Arénában a nézõket a találkozó mellett az igazolási hírek is foglalkoztatták.

Egyrészrõl hivatalossá vált, hogy Silvia Dominguez vízumproblémák miatt nem tud csatlakozni a csapathoz és az idei évben nem szerepel a tengerentúlon, másrészt pedig Svetlana Abrosimova visszatérése is szóba került. A szigorú fizetési sapka miatt az orosz klasszis szerzõdtetése kapcsán a játékosnak és a klubnak is komoly kompromisszumokat kell kötnie. Az biztos, hogy Abrosimova a szezon elsõ tétmeccsén még nem játszhat, de utána könnyen lehet, hogy már Storm játékosként üdvözölhetjük.

A találkozó igazi elõszezonbeli hullámvasutat hozott. A Seattle jól kezdett és a második negyed elején már 28-16-ra vezettek. A félidõ utolsó percében azonban Coleman triplájával 32-32-nél egyenlítettek a vendégek. A szünetben végül 34-32-es elõnyben volt a Storm. A harmadik szakaszban a Seattle 46-38-ra lépett el, majd innen a negyed végére 46-45-re zárkózott fel a Sparks. A negyedik etapban 3 perccel a lefújás elõtt 59-53-nál 6 egységgel járt elõrébb a Storm, majd 59-59-nél egyenlítettek a vendégek. Az utolsó percben a seattle-i Corral talált be, melyre válaszul Shields csak egy büntetõt értékesített, így alakult ki a 61-60-as végeredmény.

A Seattle Storm alakulatában Allie Quigley 19 perc 34 másodpercet töltött a pályán, ez idõ alatt 4 pont, 3 gólpassz és 2 lepattanó került a neve mellé. A Seattle legeredményesebbje a 15 pontos Shekinna Stricklen volt. Bemutatkozott a Stormnál Kobryn, aki 14 perc alatt leszedett 3 lepattanót. A Los Angeles Sparks-nál Coleman jutott 11 pontig.
 

Eredmény


Los Angeles Sparks – Seattle Storm 60-61 (14-20, 18-14, 13-12, 15-15)

Legjobb dobók:
Sparks: Coleman 11, Lavender 10, Shields 9
Storm: Stricklen 15, Little 12, Thompson 11

Hirdetés