Hirdetés
Archivum

Egy rangadó utóélete fölényes gyõzelemmel és bocsánatkéréssel:

:

Hirdetés

Vasárnap a késõ esti órákban rendezték a nõi kosárlabdázás egyik nagy klasszikus rangadóját, melyen a UConn domináns játékkal 89-71-re verte Notre Dame gárdáját. Az egyetemi csúcsmeccs utózöngéit foglaltuk össze az alábbiakban.

Fotó: uconnhuskies.com

A UConn nem sokat pihent, hiszen keddrõl szerdára virradóra már ismét pályára léptek Geno Auriemma tanítványai. A Saint Louis vendégei voltak és 98-42-es gyõzelmet arattak. A mérkõzés középpontjában az innen származó Napheesa Collier állt, aki 22 ponttal és 11 lepattanóval zárt rövid hazatérése alkalmával.

Ki kell még emelni a UConn gárdájából Katie Lou Samuelson-t, aki eközben 20 pontot szerzett. Mindenhol nagy esemény a UConn vendégjátéka. A helyszínen 7105 szurkoló volt kíváncsi a találkozóra, ami a Saint Louis nõi kosaras programjának harmadik legnagyobb nézõszáma. A UConn sorozatban 123. alapszakasz-meccsét nyerte meg.

A Notre Dame esetében nem teltek ilyen felszabadultan az elmúlt napok. Muffet McGraw edzõnõ és a csapat sztárja Arike Ogunbowale is a Twitteren kért elnézést a vasárnapi viselkedés miatt. A Notre Dame szinte végig hátrányban játszott a csúcsrangadón és ezt nehezen viselték a játékosaik. Ogunbowale és Marina Mabrey gyakorlatilag a teljes második félidõt reklamálással töltötte.

Az utolsó két percbe érkezve már teljesen szétesett fejben a 2018-as bajnok. Ogunbowale egy sportszerûtlen faultot, majd egy technikait is begyûjtött. A lefújást követõen pedig ezt tovább fokozta, amikor nem fogott kezet Geno Auriemmával. A tavaszi Final Four alkalmával két meccsnyerõ találatot jegyzõ ifjú sztár Twitteren rövid üzenetben kért elnézést a magatartásáért.

Muffet McGraw edzõnõ saját Twitter oldalán szintén rövid közleményt publikált. „Elnézést kérek minden szurkolónktól, amiért csapatomnak vasárnap nem volt tartása. Magas mércét állítottunk fel a játékosainkkal szemben és ennek nem sikerült megfelelni. Nevelõként ezt a pillanatot arra kell felhasználnom, hogy megmutassam: egy meccs nem csak a gyõzelemrõl vagy a vereségrõl szól, hanem arról, hogy miként játsszuk ezt a játékot. Azon fogunk a továbbiakban is dolgozni, hogy olyan csapat legyünk, amire mindenki büszke lehet.”

Hirdetés