Hirdetés
Archivum

Egy remek félidõ és egy vereség:

:

Hirdetés

Megkezdte a 2011-es Európa Bajnokság selejtezõit a magyar nõi kosárlabda válogatott. A magyar együttes Montenegrót fogadta és bár egy félidõn át szépen játszott a csapat, a harmadik negyedben összezuhantak a lányok és végül 65-76-os vereséget szenvedtünk.

Miskolcon az elsõ percek a szerbek elleni elsõ felkészülési találkozót idézték. Rengeteg hibával játszottak a csapatok, szabálytalanságok sora és rossz átadások jellemezték ekkor a találkozót. A kissé kaotikus nyitó pillanatokból a magyar válogatott jött ki jobban, gyakorlatilag folyamatosan növeltük elõnyünket, 6 perc játék után már 6 pont tátongott a két csapat között. A magyar válogatottat a váratlan megoldások lendítették át a holtponton, a két center Krivacsevics és Horti triplája a lehetõ legjobb pillanatban érkezett. A montenegróiak eközben sokat hibáztak, a leindításokat rendre elrontották és a büntetõik is kimaradtak. Az elsõ negyed végén tehát egyáltalán nem volt meglepetés a 24-16-os hazai vezetés.

Ugyanúgy nem volt meglepetés, hogy a második negyed felénél 35-20 állt az eredményjelzõn. A magyar csapat a játék minden elemében jobban muzsikált ellenfelénél. Természetesen ekkor is tudtuk, hogy ekkora különbség egyszerûen nincs a két gárda között. A második negyed utolsó perceiben Perovanovics gondoskodott is róla, hogy ne bízzuk el magukat, egymás után szerzett pontjaival a lélektani 10 pont alá csökkentette a különbséget. Már ekkor megmutatkoztak a jelei annak, ami a folytatásban várt ránk. Ugyanis nem a montenegróiak feljavulása miatt kezdett olvadni a különbség, hanem a magyar csapat helyenként pontatlan megoldásai miatt. Hibák ide vagy oda a 39-30-as félidei eredmény több volt, mint bíztató.

Jött azonban a harmadik negyed… A lányok nagyon beragadtak ebben a szakaszban, Székely Norbert együttese nem is hasonlított az elsõ félidei önmagára. Ez az eredményben is megmutatkozott, 4 perc játék után 41 – 42-re átvették a vezetést a vendégek. Megmagyarázhatatlan, hogy ekkor mi történt, szemmel látható volt ugyan, hogy elveszítettük a ritmust, de a montenegróiak semmi olyat nem csináltak, amitõl ezt kellett volna tennünk. Fegyverneky Zsófi tartotta mérkõzésben a fehér mezes válogatottunkat, a pécsiek klasszisa mellett Horti és Krivacsevics próbálkozott még, a többiek, nincs rá jobb szó, leblokkoltak. Az utolsó periódusnak 49-50-es vendég vezetéssel mentek neki a hölgyek.

A negyedik negyedben már volt minden, csak feljavuló magyar csapat nem. A montenegróiaknak elkezdtek sülni a kinti dobásaik, Bjelica és a csapatuk legnagyobb sztárja, az egyébként végig betlizõ, Szkerovics is betalált a triplavonalon túlról. A különbség pedig állandósulni látszott 5-6 pont környékén. Fegyverneky Zsófi bravúros megoldásaival 58 – 60-nál még felzárkóztunk, de fordítani már nem sikerült. A vége 65-76-os vereség lett.

A magyar oldalon a mérkõzés legjobbja Fegyverneky Zsófi volt, 21 pontjával, míg a Montenegróiaknál Iva Perovanovics remekelt, 22 pontot szerzett és leszedett 7 lepattanót.

A magyar válogatott következõ mérkõzését csütörtökön játssza Bulgáriában.
A csoport másik találkozóján Törökország 76-67-re verte Bulgáriát.

Eredmény

Magyarország–Montenegró 65–76 (24–16, 15 –14, 10–20, 16–26)

Magyarország: Fegyverneky 21, Szlimák 3/3, Nagy-Bujdosó 4, Krivacsevics 11/3, Horti 15/3. Csere: Török Sz. 2, Horváth Zsófia 2, Vida 2, Fûrész D. 5/3, Czank, Turóczi, Varga Zs.
Montenegró: Szkerovics 8/3, Csulafics 2, A. Baletics 14, A. Turcsinovics, Bjelica 11/3. Csere: Milutinovics 8, Perovanovics 22, Dubljevics 11

Hirdetés