Hirdetés
Archivum

Egyelõre nem rendezõdött a Pécs helyzete:

:

Hirdetés

A Magyar Kosárlabdázok Országos Szövetségének (MKOSZ) illetékesei csütörtökön tárgyalták a nemzetközi indulásra pályázó, de hiánypótlásra kötelezett szegedi és pécsi csapat nevezését.

A Mediteam Szeged sorsáról már bõvebben beszámoltunk. A csapat sem a nemzetközi porondon, sem a magyar bajnokságban nem indul, miután a gárda mûködtetését átvevõ gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezésérõl.

A pécsiek helyzete ennél bonyolultabb, az együttes papírjai ezúttal sem voltak rendben, így az MKOSZ nem tudta az EuroLigára nevezni a csapatot. A szövetség június 30-ig haladékot kért a FIBA Europe-tól, hogy a pécsiek rendezni tudják tartozásaikat.

MKOSZ Közélemény:

KÖZLEMÉNY


Az MKOSZ Elnöksége úgy döntött, hogy a június 9-i ülésen elfogadott és megszavazott négy klub nemzetközi kupában való indulásra beadott jelentkezését továbbítja a nemzetközi szövetség felé.


Eszerint a hölgyeknél az MKB-Euroleasing Sopron és a SEAT Lami-Véd Gyõr, a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerõmû SE nevezését fogadta el az Elnökség.


Ugyanakkor a június 15-ig meghosszabbított határidõ lejártával az Elnökség úgy döntött, hogy továbbra sem tudja elfogadni a MediTeam Szeged és a Pécs 2010 jelentkezését a nemzetközi kupákban való indulásra, de azzal a kérésssel fordult a a FIBA Europe illetékeseihez, hogy amennyiben lehetséges, a nevezések elbírálását tolják ki június 30-ig, hiszen a Pécs az utóbbi napokban sokat tett az adósságok törlesztéséért, ezért ha haladékot kap, a jelzett idõpontig teljesítheti a nevezéshez szükséges feltételeket.

 

Hirdetés