Hirdetés
Archivum

Egyelõre nincs döntés a Girona Euroliga indulásáról:

:

Hirdetés

Vasárnap este spanyol bajnok lett a Spar Citylift Girona. A klubnál hétfõn már az új szezon elõkészítése kezdõdött meg. A legfontosabb kérdés jelenleg, hogy milyen döntés születik az Euroliga indulás kapcsán.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

A Girona nem kiemelkedõ költségvetéssel dolgozva, de jelenleg stabil lábakon áll gazdaságilag. “Teljesen egyértelmû, hogy további trófeákat szeretnénk nyerni és indulnánk az Euroligában, ahol biztosan a legjobb tudása szerint teljesítene a csapat. Ugyanakkor nem szeretném veszélybe sodorni a klub gazdasági stabilítását.” – mondta Cayetano Pérez, a klub elnöke a Diario Girona címû lapnak nyilatkozva hétfõn. A sportvezetõ pár nap türelmet kért. Hamarosan összeül a klub Elnöksége, tárgyalnak a legfontosabb szponzorokkal és ezt követõen döntenek.

Cayetano Pérez hangsúlyozta, hogy az Euroliga gyakorlatilag 10 azonos képességû top-játékos foglalkoztatását követeli meg és az utazási költségek is összehasonlíthatatlanok. Amíg az Európa Kupában a rájátszásig biztosan nem kell Oroszországba és más távoli helyekre utazni, addig az Euroligában már a csoportkörben is. Emellett a sportvezetõ azt is hangsúlyozta, hogy a közönségük nagyon jól reagál az Európa Kupa szereplésre. A Lattes Montpellier elleni elõdöntõt például 5000 nézõ elõtt rendezték. Vonzó, hogy sokáig menetelve trófea közelébe tudnak érni abban a szériában.

A Gironánal már zajlik a jövõ évi keret elõkészítése is. Az elnyûhetetlen irányító Laia Palau a döntõ után bejelentette, hogy kitölti szerzõdése második évét. Ez opcionális volt, attól függõen, hogy az egészsége mennyire engedi. Szerencsére sérülés-mentes szezont tudhat maga mögött. Szerzõdéssel rendelkezik a következõ szezonra Núria Martínez, Nadia Colhado és Rosó Buch is. A döntõ MVP-je Julia Reisingerova, Gabby Wiliams, Keisha Hampton és Bea Sánchez viszont biztosan máshol folytatja.

Hirdetés