Hirdetés
Utánpótlás

Egyéni képzések a BEAC-nál Vajda Anna vezetésével:

:

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés

Heti rendszerességgel, Vajda Anna  vezetésével, egyéni képzések keretében dolgoznak az ELTE-BEAC Újbuda utánpótlás játékosai a Tüskecsarnokban. A klub honlapja belesett hozzájuk az egyik hétfő délután, Vajda Nusit pedig arról kérdezték, milyen munka is zajlik ilyenkor.

Öt játékos, négy edző – szokatlan felállás ez egy kosárlabda edzésen. Kivéve hétfőnként, amikor Vajda Nusi vezetésével és az Akadémia edzőinek közreműködésével dolgoznak az utánpótlás játékosok az egyéni edzés keretében.

Év elején felmértük a lányokat, megnéztük, milyen területekre koncentráljunk annak érdekében, hogy a fejlődésüket minél jobban elő tudjuk segíteni. Kialakult egy általános kép, de azt, hogy milyen feladatokat csinálunk, folyamatosan egyeztetjük a kollégákkal, hiszen a csapatedzéseken, mérkőzéseken ők látják azokat a hibákat, amiknek a kijavításán ilyenkor tudunk hatékonyan dolgozni.

– nyilatkozta Vajda Anna a klub honlapjának.

A közös, koordinált munka azért is fontos, mert az egyéni képzésen tanultak elmélyítésére, begyakorlására hétközben nyílik lehetőség. Ugyanakkor a személyre szabott munka kulcsfontosságú, hiszen nem mindenkinél ugyanazok a fejlesztendő területek.

„Előfordul, hogy hasonló probléma többeket is érint, de gyakran van olyan is, hogy például egy-egy mozdulat rosszul rögzül valakinél, ezt ilyenkor tudjuk korrigálni. Ezeken az edzéseken elsősorban a dobótechnika, a labdabiztosság javítása a cél, illetve a passzkészség fejlesztése mellett próbálunk hangsúlyt fektetni a reakcióidő lerövidítésére, és a helyes döntéshozatalra is. Mivel ezeknek az edzéseknek célja az egyéni képzés, így limitált számú játékos jön, hogy mindenkire jusson kellő idő és figyelem.  Az a célunk, hogy ezáltal váljanak jobbá, ügyesebbé a lányok.” – összegzett Vajda Anna.

Fotó: Girgász Péter / ELTE-BEAC Újbuda

Videó:

Hirdetés