Hirdetés
Archivum

Egyéni közönségdíjakat osztottak ki az Euroligában:

:

Hirdetés

Korábban lapunk felületein is nagy terjedelemben hírt adtunk arról, hogy a FIBA közönségszavazást hirdetett. Ennek keretében keresték az Euroliga 2018/2019-es alapszakasza alkalmával a legjobbakat. Eddig három díjazottat ismerhettünk meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az “Év Fiatalja” Alexia Chartereau lett. A Bourges feltörekvõ 20 éves centere pályafutásában idén szintet lépett. Végül 12.3 pontos átlaggal zárt, melyet 50%-os mezõnymutatóval ért el. Ezeken felül 3.2 lepattanót átlagolt meccsenként. Érdekesség, hogy ebben a kategóriában a közönségszavazáson a második helyet Dubei Debóra szerezte meg.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Tarolt a Bourges a közönségszavazáson. Az “Év Védõ-játékosa” elismerést Marine Johannes kapta, aki eddig is ismert zseniális adottságait idén kiegyensúlyozott teljesítménnyel tette teljessé. Számokra lefordítva ez 15 pont, 4.9 gólpassz átlagot jelent. Ebben a kategóriában szintén egy soproni játékos végzett a második helyen. Yvonne Turner alig 2%-al maradt le Johannes mögött.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az “Év Edzõje” Lucas Mondelo, a Dinamo Kurszk szakvezetõje lett. A spanyol szövetségi kapitányként is dolgozó kiváló szakember 13 gyõzelemmel és mindössze 1 vereséggel zárta hullámzó teljesítményt nyújtó csapatával az alapszakaszt. Mondelo mögött Martins Zibarts (TTT Riga) és Roberto Iniguez (Sopron Basket) zárt.

Hirdetés