Hirdetés
Magyarország

Egyenlített a bajnoki döntőben a Szekszárd

Atomerőmű KSC Szekszárd - Sopron Basket 72-69 (19-16, 13-15, 27-22, 13-16)

Bajnokság, Döntő 2. mérkőzés
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Papp P., Tóth C., Tőzsér D. (Faidt M.)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 17/6, Friskovec 5/3, Theodoreán 7/3, Goree 16, McCall 10. Csere: Bálint 10/6, Zele, Krnjic 4, Gereben 3, Szabó, Miklós, Skoric.

Sopron Basket: Fegyverneky 4, Walker 16/6, Williams 15/6, Brooks 12/6, Krajisnik 4. Csere: January 13/6, Határ 5, Varga A. Czukor.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés

A 2021-es bajnoki döntő párharc második mérkőzésén az Atomerőmű KSC Szekszárd 72-69-re legyőzte a Sopron Basket csapatát. Ezzel 1-1-re módosult az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása. Folytatás szombaton Sopronban.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Az első találkozón 80-57-es sikert aratott hazai pályán a Sopron. Egy ekkora különbséget hozó rajtot követően óriási kérdés volt, hogy milyen irányba indul el a párharc. A mérkőzés elején Cyesha Goree duplájára Megan Walker válaszolt egy triplával. Fegyverneky Zsófia büntetőivel pedig 5-2-es előnyre tett szert a Sopron. A vendégek egészen Bálint Réka triplájáig őrizték is a vezetésüket. Ezzel a hárompontossal azonban 10-9-re fordított a Szekszárd és innentől a negyed végéig már jellemzően a hazaiak jártak előrébb. Studer Ágnes hármasát követően 19-14-nél jegyezhettük fel a legnagyobb különbséget az első szakaszban. Végül azonban Tina Krajisnik duplája zárta a játékrészt, amivel 19-16-ra felhozta csapatát. A második szakasz elején is lendületben maradt a Sopron, így Fegyverneky Zsófia és Gabby Williams révén 21-19-nél ismét vezettek. Ez egy 7-0-s futás volt, amit azonban nem tudtak tovább építeni a vendégek. Amikor Zala Friskovec hárompontosa célt ért, 23-21-nél már Gáspár Dávidnak kellett időt kérnie.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Az első félidőben a Szekszárd összesen négyszer volt eredményes távolról és 23-10-re vezetett a lepattanókban. A második negyed második felében fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A Szekszárd előtt 27-23-nál felcsillant az esély, hogy nagyobb előnyt építsen fel. Ezzel nem élt, így amikor Gabby Williams triplája és Briann January büntetői célt értek, 28-27-nél már újra a Sopron vezetett. A félidőt Bálint Réka öt pontja és Jelena Brooks remek helyzetfelismerése után Brianna January 2+1-es helyzete zárta. 20 perc után 32-31 állt az eredményjelzőn. A szekszárdiaknál Bálint Réka, míg a soproniaknál Megan Walker járt 10-10 pontnál. A harmadik negyedet Határ Bernadett 2+1-es megoldása vezette fel, majd Megan Walker hárompontosával és Briann January ziccerével a Sopron 39-34-es előnyre tett szert. Ez egy 11-2-es széria volt, melyre Zseljo Djokics időkéréssel reagált. A soproniak legnagyobb előnyét 44-38-nál regisztrálhattuk.  A Szekszárd Theodoreán Alexandra triplájával kezdte meg a felzárkózást. Kulcspillanatként jegyezhettük fel a hazaiak szemszögéből, hogy amikor elkezdett nyílni az olló, azonnal érkezett extra. Új lendületet vett a KSC és 47-46-nál ismét magához ragadta az irányítást. Amikor Cyesha Goree középtávolija célt ért, 51-46-nál már a hazaiak jártak egy 13-2-es sorozatban.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A folytatásban igyekezett felzárkózni a Sopron. Gabby Williams triplát értékesített, de a negyed végére így is megmaradt a differencia a felek között. Studer Ágnes büntetője a játékrész végén 59-53-ra módosította az állást. A Szekszárd úgy ért el 27 pontot a harmadik etapban, hogy a 15 mezőnykísérletéből 10-et értékesített és már hárman jegyeztek legalább 10 egységet a keretükből. A záró szakasz elején Cyesha Goree 8 pontra növelte a differenciát. A Sopron azonban Határ Bernadett és Jelena Brooks révén egy perc alatt felzárkózott 61-58-ra. A folytatásban pedig 63-62-nél és 65-64-nél is egy pontra olvadt a differencia. Fordítani azonban nem tudtak a vendégek. Mindkét alkalommal megvillant Studer Ágnes, így megőrizte lépéselőnyét a KSC. Ezt követően ráadásul Sara Krnjic 69-64-re módosította az állást. A Szekszárd előtt Határ Bernadett kipontozódása és Megan Walker sportszerűtlen hibája után megnyílt az esély, hogy eldöntse az összecsapást. Kimaradtak a lehetőségek, így az utolsó percben 69-69-nél egyenlített a Sopron. Egylabdás végjáték alakult ki. Theodoreán Alexandra keze nem remegett meg büntetőnél. 71-69-nél a Sopron nem talált be. Erica McCall viszont a kettőből egy büntetőt értékesített, így 72-69-re módosult az állás. Az utolsó másodpercekben Gabby Williams triplája leperdült a gyűrűről, egyenlített a Szekszárd.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés