Hirdetés
Archivum

Egyenlített a bronzcsatában a ZTE NKK:

:

Hirdetés

Sorsdöntõ harmadik mérkõzésre kerül sor a 2019-es bronzcsatában. A ZTE NKK remek teljesítménnyel 69-49-es gyõzelmet aratott a CMB Cargo UNI Gyõr otthonában és ezzel egyenlített az egyik fél második sikeréig tartó párharcban. Folytatás és egyben zárás pénteken Zalaegerszegen.

Egy kiegyenlített mérkõzés végén a Gyõr szombaton nyerni tudott Zalaegerszegen, így hazai pályán a bronzérem megszerzésének reményében lépett pályára. A ZTE azonban joggal bizakodott az idegenbeli sikerben az egész szezonban mutatott teljesítménye alapján, így kifejezetten izgalmas csatára készülhettünk. A ZTE már az elsõ negyedben lépéselõnybe került, 7 ponttal is vezettek Gáspár Dávid tanítványai. A második negyednek 21-16-ról futottak neki a felek. Itt villámrajtotot vettek Pusztai Petráék és 10-2-es sorozattal 31-18-ra elléptek. Innentõl 10 egység környékén állt be a differencia. A félidõben 39-26 állt az eredményjelzõn. A ZTE vezetett a lepattanókban és több gólpassza volt. Az igazán kiemelkedõnek azonban a dobóforma bizonyult, hiszen a vendégek a duplákat tekintve a 23 kísérletükbõl 16-ot értékesítettek.

A harmadik negyedben a ZTE magabiztosan menedzselte elõnyét. A Gyõr 8 pontnál közelebb nem került riválisához. Erre a felzárkózásra ráadásul 10-0-val válaszolt a ZTE, amikor 44-36 után 54-36-ra módosította az állást. Az utolsó 10 percnek 59-40-rõl futottak neki a felek. Amíg az elsõ félidõben Pusztai Petra és Nadia Parker felelt a pontokért a ZTE-nél, addig a másodikban Evanthia Maltsi és Janis Ndiba lépett elõ vezérre. A záró szakaszban már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Pontszegényebb, küzdõsebb mederbe terelõdött az összecsapás. Mindkét fél tisztában volt azzal, hogy pénteken folytatódik a párharc. A ZTE végül 69-49-es gyõzelmet aratott. Pusztai Petra 18 ponttal lett a legeredményesebb. Gyõri oldalon Reshanda Gray szerzett 19 pontot.

Eredmény

CMB Cargo UNI Gyõr – ZTE NKK 49-69 (16-21, 10-18, 14-20, 9-10)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Statisztika

Hirdetés