Hirdetés
Magyarország

Egyenlített a Csata, harmadik mérkőzés dönt az 5. hely sorsáról

Vasas Akadémia - Ludovika-FCSM Csata 59-73 (16-16, 20-21, 8-25, 15-11)

Bajnokság, 5. helyért 2. mérkőzés
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Papp P., Györfy R., Szilágyi B. (Bognár T.)

Vasas Akadémia: Papp 12/3, Bach 10/6, Tóth 6, Fraser 19/3, Budácsik 6. Csere: Smailbegovic 6, Szerencsés, Madár K., Madár E.

Ludovika-FCSM Csata: Böröndy 5, Lelik 17/3, Mányoky 11, Zempare 15, James 15. Csere: Hegedás 4, Angyal B., Horváth 6/6.

Hirdetés

Az 5. helyért kiírt párharc második mérkőzésén a Ludovika-FCSM Csata 73-59-es győzelmet aratott a Vasas Akadémia otthonában. A Csata sikerével 1-1-re módosult az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása. A sorsdöntő harmadik találkozót szerdán 16 órától rendezik a Ludovika Arénában.

A párharc nyitányán 17 pontos hátrányból felállva nyert a Vasas a Csata otthonában és ennek köszönhetően hazai pályán az előkelő 5. pozíció megszerzéséért lépett pályára. Dejza James révén a Csata került előnybe, de Papp Dia és Bach Boglárka találataival válaszolt a Vasas és 7-2-re elszakadtak az első percekben. Az ekkor megszerzett előnyüket 11-8-ig tartották a hazaiak, ezt követően Dejza James és Batabe Zempare pontjaival egy 8-2-s futással fordított a Csata, melybe visszatért bokasérülése után Horváth Bernadett. A fordulatos első negyed végén Nadija Smailbegovic egyenlített, így végül 16-16-ról fordultak a kisebb a pihenőre a csapatok. Hasonlóan alakult a játék képe a második negyedben is. Kezdetben ismét a Vasas ragadta magához az irányítást. Nem telt el három perc, amikor 11-4-es futással 27-20-ra ellépett Milos Pavlovic gárdája.

A félidőig 16 egységig jutó Brianna Fraser 5, Tóth Orsolya 4, míg Nadija Smailbegovic 2 ponttal vette ki a részét a Vasas ezen jó sorozatából. Tursics Krisztián időt kért és rendezte csapata védekezését. Jól szemléti a találkozó képében bekövetkezett változást, hogy 13 perc alatt kapott 27 pontot a Csata, majd a következő 27 percben összesen 32-t. A visszatérő Horváth Bernadett triplájával 31-31-nél egyenlített a Csata, Böröndy Vivien duplájával pedig 33-31-nél már vezetett is a vendég gárda. A félidőt Brianna Fraser és Batabe Zempare kosárváltása zárta, melynek végén 37-36-os előnyben volt a Csata. Amíg a Vasasnál az előbb kiemelt Fraser, addig a Csatánál a 10-10 pontos Zempare és James voltak a legeredményesebbek. A harmadik etapot Lelik Réka triplája vezette fel. Ez volt mindössze a második, illetve a harmadik hárompontosa a csapatának a mérkőzésen. Ugyanakkor az egyik legfontosabb találatok is, mivel a félidő hajrájában kialakított fölényét erősítette meg a vendég együttes. Az állás 45-38-ra módosult két perc játékot követően.

Lendületben maradt a Csata a harmadik szakasz közepéhez érkezve is. Milos Pavlovic 49-40-nél rendelte magához tanítványait. A folytatásban azonban átlépte a 10 egységet a differencia. Sőt, Horváth Bernadett triplája után már 55-42-re ment a Csata. A játékrész végére pedig 62-44-re léptek el Lelik Rékáék, akik 25-8-ra hozták a harmadik 10 percet. A záró szakasz elején rögtön elérte a 20 pontot a különbség. Az első mérkőzés tapasztalatai alapján azonban nem dőlhetett hátra a Csata. A Vasas Papp Dia és Bach Boglárka egy-egy triplájával kezdte meg a felzárkózást. Tursics Krisztián 64-50-nél időt is kért és összességében a játékosai kézben tartották az irányítást. Bach Boglárka második tripláját követően 65-56-nál regisztrálhattuk a záró szakasz legszorosabb állását. Mányoky Réka és Lelik Réka azonban gyosan visszaállították a 10 pont feletti különbséget, így összességében magabiztos sikert aratott a Csata.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés