Hirdetés
Magyarország

Egyenlített a Csata, sorsdöntő harmadik mérkőzés következik

TFSE-MTK - Ludovika-FCSM Csata 73-82 (21-20, 18-29, 15-14, 19-19)

Bajnokság, 5-8. helyért 2. mérkőzés
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Cziffra Cs., Szilágyi B., Varga-Záray K. (Gorka Sz.)

TFSE-MTK: Dúl, Bernáth 22/12, Katona 11/3, Jenkis 25/3, Markovic 10/6. Csere: Németh 2, Kovács, Király, Boros B. 3/3, Kováts.

Ludovika-FCSM Csata: Böröndy 17, Lelik 25/18, Mányoky 13/3, James 8, Zempare 10. Csere: Angyal B. 9/3, Hegedűs.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés

Az 5-8. helyért zajló párharcban a Ludovika-FCSM Csata 82-73-as győzelmet aratott a TFSE-MTK otthonában és ezzel 1-1-re módosította az állást. A Csata az első félidőt 11-0-val zárta, amivel 49-39-es előnyre tett szert. A második 20 percben végig előrébb jártak Lelik Rékáék. A TFSE hat pontnál közelebb nem tudott felzárkózni. Döntés szombaton a Ludovika Arénában.

Böröndy Vivien és Mányoky Réka találataival a mérkőzés legelején a Csata került előnybe. Tursics Krisztián együttese kevesebb, mint három perc alatt 10-2-re lépett el. A TFSE első találatait Bernáth Réka és a visszatérő Alisia Jenkins szerezte. A hazaiak felzárkóztak 12-10-re a játékrész közepéhez érkezve, majd nem sokkal később 15-14-nél a vezetést is átvették. Fej-fej melletti kiegyenlített küzdelem kerekedett. Az első negyedet 21-17 után Lelik Réka hárompontosa zárta, így 10 perc után 21-20-ra vezetett a TFSE. A második szakasz elején Dejza James büntetőivel ismét a Csata járt előrébb. A játék képe sokáig nem változott, 2-4 pontnál nagyobb különbség egyik oldalra sem alakult ki.

Amelyik fél egy kicsit ellépett volna, azonnal válaszolt a riválisa. Így ment ez egészen 39-38-ig. Ekkor már kevesebb, mint három perc volt hátra a nagyszünetig és Bernáth Réka harmadik triplája után még a TFSE járt előrébb. A félidő végjátéka azonban a Csatának sikerült jobban. Lelik Réka és Mányoky Réka révén 11-0-val zárták a vendégek a játékrészt. Lelik Réka a félidőben már 17 pontnál járt, közte öt triplánál. Mányoky Réka pedig 11 pontot jegyzett. A TFSE legeredményesebbje a szintén 17 pontos Bernáth Réka volt. A harmadik negyedet Böröndy Vivien duplája indította, majd Lelik Réka megszerezte hatodik hárompontosát és így 54-39-nél 15 egységre nőtt a differencia.

A következő három percben némileg megtorpant támadásban a Csata, ez idő alatt azonban hazai részről is mindössze Katona Szidónia hármasa és Nevena Markovic találata érkezett. 10 egység alá a TFSE nem tudott bejönni. Böröndy Vivien kulcspillanatban törte meg csapata kosárcsendjét. Ezzel új lendületet vett a Csata és Dejza James ziccere után 60-44-nél kialakult a mérkőzés legnagyobb különbsége. Fordulatokból nem volt hiány. Alisia Jenkins és Nevana Markovic sikeres távoli dobásaival felzárkózásba kezdett a TFSE, így még a játékrész vége előtt 10 pontot lefaragott a hátrányából. A harmadik negyed végén azonban Angyal Barbara ellen a triplakísérlete közben szabálytalankodtak, így három büntetőt dobhatott és mindegyik sikeres volt. Ezzel 63-54-nél visszaállította a stabilabb vezetését a csapatának.

A záró szakasz elején triplát is értékesített Angyal Barbara, amivel 66-54-nél újra 12 egységre ugrott a Csata előnye. Óriási küzdelem folyt a pályán, a TFSE nem engedte el a meccset és így 68-62-nél már Tursics Krisztiánnak kellett időt kérnie, hogy a hazai rohamok után rendezze a sorokat. A folytatásban még 72-66-nál, majd 79-73-nál is felzárkózott hat pontra a TFSE. Ezt a határt azonban nem tudta áttörni. A Csata döntő pillanatokban pontosabbnak és higgadtabbnak bizonyult. Amikor egy hazai technikait követően Lelik Réka mindhárom büntetője célt ért, 82-73-nál eldőlt a mérkőzés. Az utolsó percben már egyik fél sem talált be. A Csata az első meccshez képest sokat lépett előre és eredményes játékkal egyenlített, így szombaton délután a Ludovika Arénában jön a sorsdöntő harmadik meccs.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés