Hirdetés
Magyarország

Egyenlített a DVTK a 3. helyért zajló párharcban

DVTK - NKA Universitas PEAC 58-57 (18-19, 16-10, 15-10, 9-18)

Play-off, 3. helyért, 2. mérkőzés
Miskolc, DVTK Aréna
Tőzsér Dénes Kelemen, Csabai-Kaskötő Brigitta, Nagy Viktor (dr. Gincsai János Péter)

DVTK: Vorpahl 10/3, Bernáth 14/9, Green 12, Aho 6, Jovanovic -. Csere: Kuster 6, Kányási 4, Kiss 6.

NKA Universitas PEAC: Kiss 14, Wentzel 8/6, Nelson 8, Marshall 12/6, Dudásová 15/9. Csere: Simon -, Brajkovic -.

Hirdetés

A DVTK 58-57-re legyőzte az NKA Universitas PEAC együttesét a 3. helyért zajló párharc második mérkőzésén. Az egyik fél második sikeréig tartó csatározásokat ezzel 1-1-re egyenlített ki Völgyi Péter csapata. Folytatás szombaton Pécsett, ahol eldől ki nyeri majd a bajnokság bronzérmét.

A mérkőzést Bernáth Réka hárompontosa indította. Válaszként Dudásová triplája érkezett, melyet Leslie Vorpahl 2+1-es akciója követett. Ezzel, a hazai DVTK 6-3-ra vezette a találkozót. A folytatásban Chelsea Nelson büntetődobásain volt a sor – a Pécs légiósa kettőből egyet értékesített. A miskolciak viszont ezután is megtartották lépéselőnyüket. 8-6-nál Dudásová indított támadást labdaszerzése után, mely egy kiharcolt faulttal végződött. Dudásová így kettőt dobhatott. Találataival 8-8-nál egyenlített ki Csirke Ferenc vezetőedző együttese. A vezetést azonban továbbra sem tudták átvenni – erről Aho Nina és Leslie Vorpahl találatai gondoskodtak (12-8). A vendégek egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, végig ott voltak ellenfelük sarkában. Dudásová hetedik pontját szerezte meg, 12-12-nél a vendégek pedig Nelson kosarával ismét egyenlítettek. A találkozó folyamán előszőr  a PEAC 14-16-nál vette át a vezetést Kiss Virág vezényletével. A center újabb pontjai után miskolci időkérés következett (14-18). A rövid taktikai eligazítást követően Kiss Angelika pontjaival folytatódott a játék, ezzel a hazaiak egy pontra zárkóztak fel. A negyed 18-19-el végződött.

A második felvonás, az eddigiekhez hasonlóan fej-fej mellett folytatódott. Előszőr Kuster, majd Kiss dobott kosarat, így megmaradt a Pécs egy pontos előnye. Ezután lelassult a pontszerzés. A játékrész feléhez közeledve született meg a következő kosár – Kányási Veronika volt sikeres közelről. 22-21-nél ismét a Miskolc került lépéselőnybe. A folytatásban is Kányási akcióját láthattuk, ezután pedig vendég időkérés következett (24-21). Visszatérve a Pécs ismét kiegyenlített, méghozzá Wentzel Nóra hárompontos találatával. Az előny azonban Bernáth Réka büntetőinek köszönhetően továbbra is a hazaiak kezében maradt. A félidő hajrájában megkezdődött az igazi adok-kapok játék. Ez egészen az utolsó fél percig tartott. Ekkor ugyanis a Diósgyőr magasabb sebességbe kapcsolt és sorozatban 5 pontot szerzett. Ezzel Völgyi Péter vezetőedző tanítványai 34-29-re megnyerték az első félidőt.

A nagyszünet utáni harmadik negyedet a DVTK egy 5-0-ás rohammal indította. Válasz pécsi oldalról nem érkezett, így Csirke Ferenc vezetőedzőnek kellett közbeszólnia időkérésével. Az eligazítást követően a főszerep a hárompontosoké volt. Előszőr Marshall, majd Bernáth és Dudásová találtak be távolról. Ezután Kiss Virág sikeres akciója következett, amivel a vendégek 5 pontra zárkóztak fel. 42-37-nél ezúttal Völgyi Péter vezetőedző kért időt. A hátralévő percekben a DVTK előnye 10 pontra nőtt. 49-39-nél Bernáth Réka dobott triplát, így az utolsó tíz perc magabiztos hazai előnnyel folytatódhatott.

A záró szakasz viszont ezúttal a PEAC dominánsabb játékával indult. Csirke Ferenc lányai 6 pontot szereztek sorozatban, amivel négy pontra zárkóztak fel. 49-45-nél ezúttal Völgyi Péternek kellett megszakítani a játékot időkérésével. A rövid szünet azonban nem zavarta meg a pécsiek játékát – a folytatásban Chelsea Nelson volt sikeres. Az utolsó negyed ötödik percébe érkezve a hazaiak is megszerezték első kosarukat – Bernáth Réka talált be ziccerből. Ezt követően pécsi időkérés következett (51-47). Az erőfeszítések ellenére azonban a vendégek továbbra sem tudtak kiegyenlíteni, az idő pedig vészesen fogyott. 53-49-nél Dudásová büntetői következtek. Mivel mind a kettőt bedobta, így csapata hátránya 3 pontra csökkent (53-50). A túloldalon viszont Cheridene Green büntetőin volt a sor. Erre Marshall hárompontosa jött válaszként, az eredmény így 54-53-ra változott. A mérkőzés hajrájába érkeztünk, ekkor pedig Dudásovát faultolták. A PEAC bedobója egyszer volt csupán sikeres a vonal mögül, azaz csapata 54-54-nél kiegyenlített. Leslie Vorpahl büntetőinek köszönhetően azonban a DVTK ismét magához vette a vezetést, de Dudásová triplájával a vendégek kerültek lépéselőnybe. Szinte érezhető volt a pécsi győzelem. Ekkor, az utolsó pillanatban a bírók dobásközbeni faultot ítéltek, amiért Cheridene Green dobhatott kettőt. A Miskolc légiós centere mindkétszer betalált, aminek köszönhetően bebiztosította csapata győzelmét. Völgyi Péter együttese tehát 58-57-es sikert aratott hazai pályán, amivel kiegyenlítették a 3. helyért zajló párharcot.

Hirdetés