Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Fenerbahce a török döntõben:

:

Hirdetés

Egy remek mérkõzésen a Fenerbahce 69-67-es gyõzelmet aratott a Cukurova otthonában és ezzel 1-1-re módosította az egyik fél harmadik sikeréig tartó bajnoki döntõ párharc állását. Folytatás hétfõtõl a Fenerbahce otthonában.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Az elsõ mérkõzéshez képest Valerie Garnier két helyen változtatott a Fenerbahce keretén. Bria Hartley és Anastasiya Verameyenka helyett Kiah Stokes és Cecilia Zandalasini került a csapatba. Az elsõ félidõben végig fej-fej mellett haladt a két gárda. A felek között 3-4 pontnál nagyobb különbség nem alakult ki. 20 perc játékot követõen 34-32-re ment a Fenerbahce.

A harmadik negyed elején nagyobb lépéselõnybe került a címvédõ, amikor egy 6-0-s sorozat végén 43-34-re lépett el a Fener. A hazaiak ugyan többször felzárkóztak, de a harmadik negyed végére így is elérte a vendégek elõnye a lélektani 10 pontot. Az utolsó 10 percnek 52-42-rõl futottak neki.

Fotó: TBF

Fotó: TBF

A záró szakaszban sokáig õrizte 8-10 pontos elõnyét a Fener. Úgy nézett ki, hogy nem is lesz igazán szoros a végjáték. Még az utolsó négy percbe fordulva is 63-55-ös állást rögzíthettünk. Innen azonban nagy hajrába kezdtek a hazaiak, akik a legeredményesebb játékosuk a 19 pontos Chelsea Gray triplájával 32 másodperccel a vége elõtt 69-67-re felzárkóztak.

A végén még az egyenlítésért vagy a gyõzelemért is támadhattak a Cukurova játékosai, de a kísérletük nem ért célt. A Fener így Kia Vaugh 20 és Kelsey Plum 18 pontjával értékes idegenbeli gyõzelmet aratott. A harmadik és a negyedik meccset immár pályaelõnyben saját közönsége elõtt vívhatja meg a címvédõ.

Eredmény

Cukurova – Fenerbahce 67-69 (20-23, 12-11, 10-18, 25-17)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1-1.

Statisztika

Hirdetés