Hirdetés
Archivum

Egyenlített a francia döntõben a Lattes Montpellier:

:

Hirdetés

Vasárnap sorsdöntõ harmadik mérkõzésre kerül sor a francia döntõben. A finálé második mérkõzésén a Lattes Montpellier 61-51-re legyõzte a Bourges gárdáját és ezzel egyenlített a párharcban.

A szerdai vereségük után gyõzelmi kényszerben játszó hazaiak 7-0-val kezdték a mérkõzést és egy negyed után 16-10-es elõnyben voltak. A második szakaszban beragadt a Bourges: 21-14 után 10-0-s szériával 31-14-re lépett el a Montpellier. A félidõig azonban a leendõ soproni légiós Danielle Page vezérletével 36-25-re felzárkózott a Bourges és ezzel még nyílttá tette a folytatást.

A harmadik negyedben folytatódott Valerie Garnier csapatának jó sorozata, egészen 38-31-ig kapaszkodott fel a címvédõ. Erre azonban egy 6-0-s sorozattal válaszoltak a hazaiak, amivel visszaállt a 10 pont feletti differencia. A záró szakasznak 49-38-ról vágtak neki a felek. Ekkor a Bourges-nak már nem adódott esélye a felzárkózásra. A legnagyobb különbség ebben a periódusban 14 pont volt a felek között.

A 19 pontos Valeriane Ayayi vezette Lattes Montpellier a 61-51-es sikerével egyenlített a párharcban. A sorsdöntõ harmadik mérkõzést vasárnap rendezik. A találkozóra szintén a Lattes Montpellier otthonában.

Az UNIQA Sopron leendõ légiósa Danielle Page 35 percet töltött a pályán és 18 pontot, illetve 5 lepattanót jegyzett a Bourges színeiben.


Eredmény

Lattes Montpellier – Bourges 61-51
Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.
 

Hirdetés