Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Gyõr a bajnoki döntõben:

:

Hirdetés

Elszenvedte idei elsõ vereségét a Magyar bajnokságban a Sopron. A bajnoki döntõ második találkozóján a Gyõr a Ciglar-Hollingsworth duó ponterõs játékával 65-58-ra verte a címvédõt és ezzel kiegyenlítette a párharcot.

UNI SEAT Gyõr – UNIQA Euroleasing Sopron 65-58 (16-17, 17-15, 15-13, 17-13)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.


5-0-val kezd a Gyõr, fordít a Sopron

Legjobb dobók:

Gyõr: Ciglar 18, Hollingsworth 17, Nagy-Bujdosó 9

Sopron: Krnjic 17, Zavecz 12, Fegyverneky 9, Kurasova 9

A második felvonásához érkezett a Magyar bajnokság döntõje a Sopron és a Gyõr között. Az elsõ mérkõzésen 79-60-ra nyert a címvédõ, úgy, hogy a két csapat közötti különbséget ez a 19 pont nem is mutatta hûen. A gyõrieknek mindenképpen változtatniuk kellett ahhoz, hogy legyen esélyük legalább egy gyõzelem megszerzésére. Füzy Ákos csapata ennek szellemében lépett pályára hazai közönség elõtt és Ciglar duplája, illetve Laklóth triplája után gyorsan elléptek 5-0-ra. A hazaiak kezdeti lendülete három percig tartott, Hollingsworth duplája után még 7-2-re vezetett a Gyõr.

A vendégeket a hullámvölgybõl Fegyverneky és Kurasova rángatta ki. Ezt követõen pedig Sara Krnjic pillanatai érkeztek el, akinek a két duplája után 10-9-nél már soproni elõny állt az eredményjelzõn. Úgy nézett ki, hogy Székely Norbert együttese kézbe vette az irányítást. Fegyverneky duplája után 17-13-nál már 4 ponttal is megléptek. A játékrész végén azonban a hétfõi mérkõzéshez képest sokkal magasabb hõfokon égõ Hollingsworth egy 2+1-es megoldással 17-16-ra hozta vissza a csapatát.

Fordított forgatókönyv: vezet a Sopron, egyenlít a Gyõr

Gyõr   Sopron
44% (19/43) 2-pontos %
53% (23/44)
25% (4/16)
3-pontos %
18% (2/11)
68% (15/22)
Büntetõ %
55% (6/11)
19
Gólpassz
15
39
Lepattanó
32
12
Szerszett labda
14
14
Eladott labda
12
17
Személyi hiba 19

A második negyed elején nem kellett sokat várni és 21-21-nél már egyenlített is a Gyõr. A hazai fellángolás után azonban Zavecz Hanna lépett elõ fõszereplõvé. Befutásaival teljesen megzavarta a gyõri védekezést, háromszor is betalált egymás után és eközben még labdát is szerzett. Ezekben a percekben a hétfõi összecsapás képe kezdett kirajzolódni, nem véletlen, hogy 28-23-nál Füzy Ákos idõt kért.

A Gyõr védekezést váltott, az emberfogás után zónával igyekeztek megzavarni a riválisukat. Ez a váltás bejött a hazaiaknak, sorrendben Fegyverneky, Czank és Kurasova hibázott dobást, így amikor Ciglar végigszaladt a pályán és zavartalanul tört be a palánk alatt egy 3-2-es helyzetben, már 28-27-re jött fel a Gyõr. A hazaiak rohanását Czank állította meg egy duplával, de 30-27 után egy Hollingsworth 2+1 egyenlítést jelentett.

Érezhetõen megzavarodtak a vendégek, akik kapkodtak és kétszer is elszórták a labdát. A félidõ végjátékában eközben hazai oldalon Nagy-Bujdosó volt eredményes egy duplából, majd fél perccel késõbb egy büntetõbõl. 33-30 után az ekkor már 11. pontját jegyzõ Sara Krnjic állította be a 33-32-es félidei eredményt.


Kiegyenlített játék után Ciglar triplájával elõnyben a Gyõr

A harmadik szakasz elsõ pontját egy büntetõbõl Hollingsworth szerezte, majd ezt követõen 34-34-nél egyenlített a Sopron. Ezekben a percekben a küzdelem dominált, nagyon kevés iazán jó megoldást láthattunk. A pályán a 10 játékosból Zavecz Hanna volt a leghiggadtabb, 38-38 után mezõnybõl és büntetõbõl is betalált. Ezt követõen pedig a vendégektõl Kurasova is eredményes volt. Így 3 perccel a játékrész vége elõtt 43-39-nél lélegzetvételnyi elõnyhöz jutott a Sopron.

Füzy Ákos ismét idõkérésre kényszerült és a gyõri szakvezetõ ezúttal is meghúzta azt a taktikai fegyverét, amit a második negyedben. Zónára állt át és ezzel megzavarta riválisát a gyõri hölgykoszorú. A negyed utolsó percébe érkezve Rasheed büntetõi után 43-43-nál egyenlítettek. Már érett, hogy 30 perc után egál lesz a mérkõzés, amikor a harmadik szakasz utolsó másodperceiben Ciglar egy triplával 48-45-re módosította az állást.


A végjátékra pontatlanná válik a Sopron

A negyedik negyed Hollingsworth 2+1-es megoldásával indult, így 51-45-re lépett el a Gyõr. A játékrész elsõ három percében nem talált be a Sopron. A címvédõ kosárcsendjét Krnjic törte meg, aki kétszer egymás után villant a palánk alól, így 51-49-nél megint nyílttá vált a csata. Egyenlíteni azonban nem tudott a Sopron. A vendégeket a távoli dobások hagyták cserben. A negyedik negyed közepén Fûrész Dia szerezte a Sopron elsõ tripláját, ezzel 53-52-re zárkóztak fel. Összehasonlításképpen hétfõn a találkozó ezen szakaszában már 7 triplánál tartottak Székely Norbert tanítványai.

Fûrész találatára Ciglar válaszolt távolról, így 56-52-nél megint 4 pontos differenciáról árulkodott az eredményjelzõ. Nehéz megmondani, de talán itt érkezett a mérkõzés döntõ fordulata. Kurasova szerzett labdát és indulhatott, de a dobómozdulat közben nem engedte el a labdát, megtorpant és ebbõl lépéshiba lett. Elrontotta a felzárkózási esélyét a Sopron és 2 pont helyett ismét 6 egységre hízott a differencia.

A mérkõzés utolsó két és fél percébe 58-52-rõl érkeztek a csapatok. Ekkor elõbb Fegyverneky talált be, így 58-54-nél Füzy Ákos kért idõt. Majd ezt követõen Simon volt eredményes, így 60-54-nél Székely Norbert rendelte magához a tanítványait. Nemcsak hárompontosokból, de büntetõbõl is többet hibázott a Sopron, mint az elsõ mérkõzésen. Döntõ pillanatban Fegyverneky hagyott ki egy büntetõt, így amikor 60-55-nél egy 2+1-es helyzetet értékesített a végül 17 pontig jutó Hollingsworth, 63-55-nél eldõlt a csata.

Az utolsó másfél percben a gyõriek négy büntetõt is hibáztak, de ekkor már semmi sem jött össze a Sopronnak. A 65-58-as végeredményt Kurasova állította be egy triplával. A Gyõr megérdemelt gyõzelmet aratott, harcos játékával nem engedte, hogy lendületbe jöjjön a Sopron. A címvédõ 39-32 arányban elbukta a lepattanókért folytatott csatát, ráadásul a távoli dobások sem ültek, 11 kísérletbõl mindössze 2 talált utat a gyûrûbe. Abból is a második az utolsó másodpercekben egy tét nélküli szituációban. Ez pedig a lendületbe jövõ Gyõr ellen nem fért bele a címvédõnek.

Hirdetés