Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Gyõr az elõdöntõben:

:

Hirdetés

A bajnoki elõdöntõ párharc második mérkõzésén a CMB Cargo UNI Gyõr hosszabbítás után 87-82-re legyõzte az Aluinvent DVTK-t és ezzel 1-1-re módosította az egyik fél második sikeréig tartó párharc állását. Kedden 18 óra 30 perctõl rendezik Miskolcon a sorsdöntõ harmadik összecsapást.

A DVTK szurkolóinak hangos biztatása közepette dobták fel a labdát a gyõri csarnokban, ahol a hazaiak kezdtek jobban. A Gyõr, melynek keretében az elsõ meccsel ellentétben a csapatkapitány Raksányi Krisztina is helyet kapott, az elsõ szakasz végére 8 pontos elõnyt épített fel. A 23-15-rõl induló második negyedtõl azonban a DVTK vette át az irányítást és 27-27-nél már utolérte riválisát, a félidõben pedig 42-36-ra vezetett. Medgyessy 16, Mokango 14 pontnál járt ekkor. Gyõri oldalon eközben Gray 13, Török 10 egységnél tartott. A harmadik negyedben tovább fokozódott a DVTK fölénye, a különbség 47-36-nál elõször lépte át a lélektani 10 egységet. Eldõlni látszott a továbbjutó kiléte, a legnagyobb differenciát ugyanis 55-38-nál, tehát 17 pontnál regisztrálhattuk.

Az utolsó 10 percnek 61-49-rõl vágtak neki a csapatok. Itt még az elsõ találatot a DVTK jegyezte, amivel 63-49-re módosította az állást. A Gyõr azonban nagy hajrába kezdett: Spanou és Gray is triplát értékesített ezen futás alkalmával. Végül 68-68-nál érte utol riválisát a házigazda. Ekkor még másfél perc volt a rendes játékidõbõl. Elõbb Szabó, majd egy extra labdaszerzésbõl Walker-Kimbrough újra elõnyhöz juttatta a DVTK-t, de Gray mindkét alkalommal egyenlített. Az utolsó 5 másodpercben támadhatott a gyõzelemért a miskolci gárda. Medgyessy dobta be oldalról a labdát, Mokango helyezkedett kedvezõ pozícióban, de a palánk alatti tömörülésben eltûnt. A játékvezetõi síp néma maradt, így jöhetett a ráadás. A hosszabbításban a lélektani elõny már a nagy hátrányból feltámadó együttesnél volt. A Gyõr gyorsan 4 pontos elõnyre tett szert és ezt végig menedzselve megszerezte a gyõzelmet. Reshanda Gray 34 ponttal lett a legeredményesebb. Emeleltt 11 lepatatnót is feljegyeztek a statisztikai lapjára. A DVTK-nál Medgyessy Dóra zárt 19 ponttal, 8 gólpasszal és 6 lepattanóval.

Eredmény

CMB Cargo UNI Gyõr – Aluinvent DVTK 87-82 (23-15, 13-27,13-19, 23-11, 15-10)

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-1.
 

Statisztika

Hirdetés