Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Minnesota Lynx a WNBA döntõjében:

:

Hirdetés

Az Indiana Fever közel állt az újabb bravúrhoz, de végül a Minnesota Lynx 77-71-es gyõzelmet aratott hazai pályán és ezzel 1-1-re módosította az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állását. A WNBA fináléja a következõ két mérkõzésen az Indiana Fever otthonában folytatódik.

Az elsõ meccs beszámolójában tettünk rá utalást, hogy akadtak vitatott jelenetek és játékvezetõi ítéletek. Az azóta eltelt két napban a szakvezetõk igyekeztek a tengerentúli sportsajtó erre fogékony részében a saját álláspontjukat közvetíteni és természetesen kicsit nyomást is gyakorolni a második felvonás bíróira. Egy biztos, látva a hajnali összecsapást, a következõ napokban is sokszor elõ fog kerülni a játékvezetés.

Nagy változás volt az elsõ mérkõzéshez képest, hogy kifejezetten pontgazdag negyeddel indult a keddrõl szerdára virradóra rendezett második találkozó. A feldobás után a Fever került elõnybe és az elsõ etap végén 24-20-ra vezettek. A második negyedben sem alakult ki nagy differencia, de pár ponttal szinte végig a vendégek jártak elõrébb. Végül a szünetben 41-39-re ment a Fever.

A harmadik negyed elején úgy nézett ki, hogy akár el is dõlhet a gyõztes kiléte. Nagyon jól kezdett a Fever és 52-43-ra léptek el. A fordulat akkor következett be, amikor Tamika Catchings begyûjtötte ötödik hibáját és emiatt le kellett cserélni. A Lynx végül 17-5-ös szériával zárta a harmadik negyedet. Ezzel nem csak eltüntették korábban összeszedett hátrányukat, de vezetéssel érkeztek a negyedik etaphoz.

A záró szakaszban õrizte elõnyét a Lynx. A Fever játékosai nehezen viselték az átlagos hazai pályát talán egy kicsit túllépõ játékvezetést. Shenise Johnson és Marissa Coleman is begyûjtött egy technikait, miközben a Lynx végig higgadtabb tudott maradni. Maya Moore 19 pontjával nyolcat ebben a periódusban a szerzett.

A 77-71-es sikerével a Lynx egyenlített, de amennyiben a Fever hozza hazai pályán a harmadik és a negyedik mérkõzést, akkor bajnok lesz.

Eredmény
Indiana Fever – Minnesota Lynx 71-77
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés