Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Schio az olasz bajnoki döntõben:

:

Hirdetés

Hatalmas izgalmakat hozott a Schio-Taranto olasz bajnoki döntõ második felvonása. A Schio csarnokában rendezett összecsapáson három negyed után még 6 ponttal vezetett az elsõ meccset is nyerõ Taranto, de végül a hazaiak fordítottak és 1 ponttal gyõztek.

Az 1-2-1-1-es lebonyolítási rendben megrendezésre kerülõ olasz bajnoki döntõ párharc a második mérkõzéssel folytatódott, melynek a Schio csarnoka adott otthont. Az elsõ összecsapást Tarantóban a hazaiak nyerték, de az alapszakasz gyõztese a pályaelõnyét nem veszítette el, sõt ennek megtartásáért lépett pályára.

A Schio egy 6-0-s futással kezdte a mérkõzést, de 10 perc után 13-19-re már a vendégek vezettek. A második negyedben már a 10 pontot is megközelítette a Taranto elõnye, de ezt nem tudták megõrizni. A szünetben 31-33 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyed elején 34-34-nél egyenlítettek a hazaiak. Ezt követõen fej-fej mellett haladt a két gárda. A játékrész utolsó percében azonban villant az elsõ meccs két tarantói hõse, Mahoney és Young, 40 másodperc alatt 6 pontot szereztek és ezzel a vendégek 44-50-re lógtak meg.

A negyedik szakaszban nem sokáig tartott a Taranto elõnye. 3 perc elteltével Macchi duplája után 52-50-re már a Schio járt elõrébb. A következõ percekben hol az egyik, hol a másik csapat vezetett 1-2 ponttal, majd 4 perccel a rendes játékidõ vége elõtt Wambe duplája után 56-60-ra meglépett a Taranto.

Az utolsó 4 percben nagyon kevés kosár esett és bár Cohen bravúros megoldásai után kétszer 1 pontra felzárkóztak a hazaiak, 58 másodperccel a mérkõzés vége elõtt 59-62-re ment a Taranto. Az utolsó percben azonban ismét villant Macchi és Cohen, így végül 62-63-ra nyert a Schio és ezzel egyenlített a döntõ párharcban.

Eredmény

Famila Wüber Schio-Cras Taranto 63-62
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása: 1-1.
 

Hirdetés