Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Sopron bajnoki döntõben:

:

Hirdetés

Kiegyenlített a bajnoki döntõben a Sopron, miután a negyedik mérkõzésen hazai pályán 79-55-re gyõzte le a pécsi csapatot. A Pécs a vasárnapi összecsapáshoz hasonlóan gyenge dobóformát mutatott. A találkozó a harmadik negyed végére el is dõlt. A negyedik szakasznak semmi sportértéke nem volt.

Elérkezett a bajnoki döntõ negyedik felvonása. A Sopron vasárnap este magabiztosan nyert a pécsi csarnokban, így hazai pályán immár az egyenlítéséért léphetett pályára. Érdekes találkozó várt ránk, mivel a kérdés mindenki fejében ott motoszkált, hogy az igen egyértelmû harmadik összecsapás után milyen irányba megy el a párharc.

Az elsõ negyedben nagy iramban kezdtek a csapatok. A találkozó Nagy-Bujdosó és Holt kosárváltásával indult, ezzel 2-3-ra léptek meg a vendégek. A két együttes 10-8-ig fej-fej mellett haladt, majd fokozatosan átvették a kezdeményezést a hazaiak. 12-8 után Zeljko Djokic idõkéréssel próbált belenyúlni a mérkõzés menetébe, de kevés sikerrel. Az elsõ negyed végjátékát egyértelmûen a Sopron uralta és Horti büntetõi után 20-12 állt az eredményjelzõn a játékrész végén.

A második negyed elején Coleman dupláját követõn 22-12-nél 10 pontra hízott a differencia. A Pécs azonban ekkor még tudott újítani, elõbb Fegyverneky villant, majd Iványi szerzett egy triplát. Érdekesség, hogy ez volt a pécsiek irányítójának egyetlen sikeres dobása a találkozón. A baranyaiak rövid idõn belül 24-20-ra zárkóztak fel. Ekkor Székely Norbert az idõkérés eszközéhez nyúlt, ekkor a rendelkezésre álló idõkereten túl is bõven volt alkalmuk a szakvezetõknek tanácsot adni, mivel az eredményjelzõ pillanatnyi meghibásodása miatt percekig állt a játék. A kényszerszünet után is a hazaiak bizonyultak pontosabbnak és 28-20-ra léptek el. A Pécs két triplával 31-26-ra zárkózott fel, de a vendégek ennél közelebb már nem tudtak kerülni. A játékrész végén Holt és Honti is betalált, így a szünetre 37-26-os állás mellett vonultak az együttesek.

A harmadik negyed elején zárkózniuk kellett volna a baranyaiaknak, de távoli kísérleteik nem egyszer a gyûrût sem érték el. Ezzel szemben a hazai oldalon Krivacevic és Coleman is eredményes volt. Zeljko Djokicnak pedig 41-27-nél idõt kellett kérnie, hogy rögtön a harmadik periódus elején megállítsa a hazaiak rohanását. A találkozó menete azonban ezt követõen sem változott meg, így 47-30-nál újabb pécsi idõkérés tényét rögzíthettük. Egy perccel késõbb tovább hízott a különbség és 50-30-nál már végképp eldõlni látszott a találkozó sorsa.

Az egyre feszültebb Zeljko Djokic a harmadik negyed végjátékához közeledve technikait harcolt ki, mely után 20 pont fölé nõtt a differencia. Nyilván ahhoz, hogy véleményt formáljunk az ekkor kialakult mérkõzésszituációról mélyebb elemzésre lenne szükség, amelyre itt és most nincs mód. Ugyanakkor a pécsieknek nem a külsõ körülményekben kell a vereség okát keresni, a baranyaiak láthatóan fáradtabban mozogtak talán még a vasárnapi összecsapásnál is, illetve a külsõ soruk ezen az estén is nagyon keveset mutatott. Kevés dobóhelyzethez jutattak és azok sem voltak pontosak, emellett pedig a palánk alatt egyértelmûen érvényesült a Sopron fölénye. A harmadik etap végén 62-39-nél minden fontos kérdés eldõlt.

A negyedik negyednek, és ezzel nem megbántva a kispadokról pályára lépõ játékosokat, nem sok értelme és nem sok sportértéke volt. Mindkét fél már a pénteki összecsapásra tartalékolt. Rengeteg szabálytalanságot láthattunk, melyek közül nem egy a sportszerûség határát súrolta. Emellett Zeljko Djokic a második technikaiját is kiharcolta, mely után érdemleges esemény már nem történt. 79-55-re nyert a Sopron és összességében bizakodva várhatja a folytatást.

Hogy ne csak fanyalogjunk, a mérkõzés egy kiemelkedõ produkciót is hozott. Amber Holt 22 perc játék alatt 16 pontig jutott, úgy, hogy mindössze egyetlen dobást hibázott. Mellette a gyõztes csapatból Coleman szerzett még 12 pontot és Tamane jutott dupla-dupla közelébe, mivel 11 pont és 9 lepattanó került a neve mellé. A pécsieknél Fegyverneky és Quigley 11-11 pontja emelkedett ki. A baranyaiak Iványi pontos megoldásait hiányolhatták. A remek irányító egyetlen triplát szerzett és ezúttal nem tudta átlendíteni csapatát a holtponton.

Pénteken jön a mindent eldöntõ csata. Bármi lehet és az ellenkezõje is!

Eredmény

MKB-Euroleasing Sopron- Pécs 2010 79-55 (20-12, 17-14, 25-13, 17-16)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-2.

Statisztika


Hirdetés