Hirdetés
Archivum

Egyenlített a Vasas:

:

Hirdetés

A Vasas Akadémia 64-56-ra legyõzte az ELTE BEAC Újbuda együttesét a 9-10. helyért zajló alsóházi rájátszásban és ezzel egyenlített a párharcban. A sorsdöntõ harmadik meccset vasárnap rendezik a BEAC otthonában.

Az elsõ találkozó összességében magabiztos gyõzelme után ismét a BEAC kezdte jobban a mérkõzést, így az elsõ percekben 8-2-re elléptek Balogh Judit tanítványai. A Vasas azonban gyorsan felzárkózott, amikor 8-7-nél Tóth Timi sérülése miatt állt meg a játék. Egy palánk alatti csatában kapott ütést, mely után vérzõ orral hagyta el a pályát a Vasas centere. Igencsak felpaprikázódott a hangulat, a Vasas kispadja technikait is kapott. Innentõl kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok és egy negyed után 14-14 állt az eredményjelzõn. A második etapban sem változott a játék képe, váltott vezetéssel haladtak a felek. A legnagyobb különbség éppen a félidõre alakult ki, mivel a végül 15 egységig jutó Bajnóczi triplájával 32-28-ra vezetett a Vasas.

A harmadik negyed elején 36-31-es elõnyre tettek szert a hazaiak, de ezt követõen 37-37-nél már újra egyenlõ volt az állás. A fordulat ekkor következett be. Markó triplája után 44-37-nél Balogh Juditnak kellett idõt kérnie. Jól dobta a triplákat a hazai csapat, összesen hat talált utat a gyûrûbe, közte a harmadik szakasz végén Bernáth vállalása és ezzel 48-41-re módosult az állás. A negyedik negyedet Cymmer hármasa vezette fel és 51-41-nél elõször érte el a 10 egységet a differencia. A Vasas kézben tartotta a meccset, Czirják és Solymosi találatai 58-43-as hazai elõnyt eredményeztek. Innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. 62-47 után a BEAC 9-2-es sorozattal zárta le a meccset, így alakult ki a szorosabb eredmény.

Eredmény
Vasas Akadémia – ELTE-BEAC Újbuda 64-56 (14-14, 18-14, 16-13, 16-15)

Az egyik fél második gyõzelméig tartó párharc állása 1-1.

Hirdetés