Hirdetés
Magyarország

Egyenlített az NKA Universitas PEAC az elődöntőben

NKA Universitas PEAC - Atomerőmű KSC Szekszárd 76-65 (17-18, 16-19, 21-15, 21-13)

Elődöntő, 2. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Varga-Záray Katalin (Gorka Szabolcs Zsombor)

NKA Universitas PEAC: Kiss 16/6, Nelson 17, Szűcs 3/3, Marshall 9/3, Wentzel 15. Csere: Simon 7/3, Sarok -, Brajkovic 7/3, Dudásová 2.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Morgan -, Studer 6, Mányoky -, Goree 6, Milic 20. Csere: Gereben 13/6, Bálint -, Holcz -, Horváth -, Miklós 2, Krinjic 6, Friskovec 12/6.

Hirdetés

Az egyik fél második sikeréig tartó elődöntő párharcban az NKA Universitas PEAC 76-65-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát és ezzel 1-1-re módosította az állást. A sorsdöntő harmadik mérkőzést szombaton rendezik Szekszárdon.

A találkozó rendkívül kiélezetten kezdődött. Az első kosár közel három perc elteltével született meg, Nikolina Milic révén. A pontszerzésben ezután Studer Ágnes következett – a Szekszárd 4-0-ra vezetett. A válasz Chelsea Nelson-tól érkezett. A pécsiek centere középtávolról volt sikeres, ami lehetőséget adott csapatának a felzárkózásra. Ezután Gereben és Wentzel váltottak kosarakat – hivatalosan is megkezdődött az elődöntő párharc második mérkőzése. A folytatásban a bírok ítéltek technikai hibát a hazai együttes kispadjának, így Studer dobhatott egy büntetőt. A KSC válogatott irányítója a dobást azonban nem tudta értékesíteni, ezt a lehetőséget pedig Nelson használta ki. Találatával 6-6-nál egyenlített a PEAC. Ezután Miklós Melinda volt sikeres, majd Gereben Lívia büntetői következtek. Kettőből egy találat után az állás pedig 6-9-re változott. A Szekszárd azonban nem tudta megtartani kialakított előnyét, erről Simon Zsófia hárompontosa gondoskodott. A következő támadásban ismét Gereben dobhatott kettő, amiből szintén csak egy volt találat. 11-10-nél újból Simon pontjai következtek, miután Zseljko Djokics vezetőedző kért időt eligazításra. A szünet előtt azonban Wentzel Nórát faultolták dobás közben, aki visszatérve kettőt dobhatott. Az ő egy találata, majd Krnjic sikeres közelije után ismét egál lett a mérkőzés (12-12). Ezt követően ismét a Pécs került lépéselőnybe – Kiss Virág triplájával – válaszként pedig Studer Ágnes tempója következett (15-14). A negyed utolsó egy percében is a Szekszárd dominált, a játékrészt 18-17-re ők nyerték.

A második felvonást Nikolina Milic büntetői indították. Ezután a bírók újabb technikai faultot osztottak ki, ezúttal a Szekszárd kispadjának. Wentzel dobhatott érte büntetőt, ami Studeréhez hasonlóan, szintén kimaradt. A kijelző változatlanul 17-20-at mutatott. Ekkor Friskovec volt sikeres, a válasz pedig Kiss Virágtól és Wentzel Nórától érkezett. Kiss Virág hárompontosát követően a PEAC vette át ismét a vezetést – 24-22-nél Zseljko Djokics vezetőedző kért időt csapatának. A folytatásban, Milic találataival megint csak a vendégek kerültek lépéselőnybe – 24-26-nál ezúttal Csirke Ferenc vezetőedző kért időt. Az ezután percekben a büntetőké volt a főszerep. Míg a pécsiek három, a vendégek hat pontot szereztek büntetőkből. 27-32-nél pedig újból hazai időkérés következett. Visszatérve előszőr Nelson, majd Friskovec voltak sikeres, majd Nelson újabb büntetői után az állás 31-34-re változott. A pár pontos előny a félidő végén is a Szekszárdé maradt. A felek végül 33-37-ről fordulhattak. A mezőny legtöbbet dobó játékosa ekkor a PEAC csapatából Chelsea Nelson volt 11 ponttal.

A második félidő elején továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egészen 40-47-ig, amikor ismét a Szekszárd került előnybe. Ezzel kialakult a mérkőzés eddigi legnagyobb különbsége. A hazaiak lendülete azonban ezután sem lassult. Szűcs Réka távoli, illetve Brajkovic és Nelson közeli találataival Csirke Ferenc együttese ismét kiegyenlített. 47-47-nél Zala Friskovec dobhatott kettőt. Mindkettő talált, vagyis a vendégek nem tudták átvenni a vezetést – egészen a következő támadásig, amikor is Brajkovic dobott triplát. Erre válaszul Gereben Lívia hárompontosa érkezett (50-52). Pattanásig feszültek az indulatok. Nagyon keményen, szinte faulthatáron játszott mind a két csapat, amit a bírok hagytak is – bizonyos mértékig. A pécsi csarnokban hallatszódott a szekszárdi szurkolók tombolása is, akik Szekszárdról jöttek támogatni a csapatot. A találkozó végére az is kiderül, hogy vajon ki nyeri az idegek harcát. A harmadik negyed végül 55-52-vel zárult, a mérkőzés záró szakasza tehát három pontos pécsi előnnyel kezdődhetett.

Az utolsó tíz percet Kiss Virág és Simon Zsófia találatai indították. Bár a válasz azonnal érkezett Zala Friskovec-től, felzárkózni továbbra sem tudott Zseljko Djokics együttese, ugyanis ezúttal Wentzel Nóra is sikeres volt. Nikolina Milic büntetői után az állás 61-57-re változott. A Pécs energiái érezhetően nőttek az utolsó negyedben. Ez a teljesítményükön, illetve az eredményen is megmutatkozott. Következő akciójuk során irányítójuk, Wentzel Nóra szerzett 2+1 pontot, ezzel pedig hét pontra nőtt a hazaiak előnye (64-57). A folytatásban Kiss Virág 16-ik dobott pontja következett, majd Zseljko Djokics vezetőedző időkérése. Egy fél negyed volt hátra a mérkőzésből, amikor Gereben Lívia dobhatott két büntetőt. Egy találatával csupán egy pontot tudott lefaragni csapata hátrányából. 67-61-nél Gereben tripláját láthattuk, amit és Csirke Ferenc vezetőedző időkérése követett. Visszatérve azonban a Pécs továbbra sem engedett szorításából. Büntetőikkel korrigálták a két csapat közti különbséget, majd Chelsea Nelson kosarával 10 pont fölé emelték. A mérkőzés utolsó perceiben a bírok nem kímélték Studer Ágnest. A Szekszárd irányítójának sorban ítélték a faultokat, amik közé egy technikai fault is bekerült. 72-61-nél a vendégek kértek időt, a folytatásban pedig megkezdődött a végjáték. Zseljko Djokics tanítványainak 11 pontot ledolgozni, ez azonban nem sikerült neki. Az elődöntő párharcának második mérkőzését végül az NKA Universitas PEAC nyerte – hazai pályán 76-65-ös sikert arattak, amivel 1-1-re módosította az állást.

Hirdetés