Hirdetés
Archivum

Egyenlítettek a kassai fiatalok a szlovák elõdöntõben:

:

Hirdetés

Szlovákiában szerdán este már az elõdöntõ párharcok második felvonását rendezték. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó csatározások alkalmával az MBK Ruzomberok már 2-0-ra vezet, míg a kassaiak egyenlítettek a Pöstyén ellen.

Fotó: goodangelskosice.eu

Fotó: goodangelskosice.eu

A Young Angels Kosice ismét bizonyította erejét, miután 54-52-re legyõzte a Piestanske Cajky-t és ezzel 1-1-re módosította a párharcot. A végig szoros találkozón 6-7 pontnál jobban egyik fél sem tudott ellépni. Kevesebb, mint 7 perc volt vissza az összecsapásból, amikor 46-40-es vezetésénél a Pöstyénnek még volt labdája, hogy jobban elszakadjon. Ezzel nem tudtak élni, ami teljesen új versenyhelyzetet hozott. A Kassa az utolsó két percbe fordulva 49-48-nál magához ragadta a vezetést. Ezt pedig a hajrában már nem is engedték ki a kezükbõl. Vanda Kozáková 14 ponttal lett a gyõztes gárda legeredményesebbje.

Az MBK Ruzomberok 73-66-os sikert aratott az SBK Samorin otthonában. A somorjai együttes 25-16-ra ment az elsõ negyed végén. Az ekkor megszerzett elõnyüket egészen a negyedik negyed közepéig 64-62-ig tartották. Ezt követõen 9-4-es sorozattal zárta a meccset a Rózsahegy, melynek keretében Aaryn Ellenberg 22 és Janeesa Jeffery 14 pontját kell kiemelni. Az MBK Ruzomberok ezzel 2-0-ra vezet és szombaton hazai pályán bejuthatnak a döntõbe.

Hirdetés