Hirdetés
Európa

Egyik stabil alapemberük nélkül készülnek a hollandok:

:

Hirdetés

A Holland Kosárlabda Szövetség a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Loyce Bettonvil nem léphet pályára a novemberi Eb-selejtezőkön, így a magyar válogatott elleni szombati összecsapáson sem.

Loyce Bettonvil másfél héttel ezelőtt lett pozitív koronavírusra. Egyértelmű tünetei voltak és azért tesztelték. A tünetei azóta enyhültek, de még mindig nem érzi jól magát és így természetesen nem lehet ott a társaival.

A lehető legrosszabb időzítés. Természetesen soha nem jó elkapni a koronavírust, de két héttel az Eb-selejtezők előtt, végképp nem az. Az első héten csúnyán köhögtem, a szemeimnél, a tüdőmnél fájdalmat éreztem. Most egy erősebb megfázáshoz hasonló tüneteim vannak és még mindig nem jött vissza a szaglásom.

– nyilatkozta Loyce Bettonvil.

A 185 cm magas 27 éves játékos a mieink elleni tavaly november találkozón 22 és fél percet töltött a pályán, 5 pontot és 4 lepattanót jegyzett. Loyce Bettonvil az ikertestvérével, Jill-el tagja annak a magnak, akik otthon szerepelnek és akiket a szövetség versenyeztet. A 3×3-as szakágból is ismerhetjük. Tagja volt a 2019-es debreceni Európa-bajnokságon elődöntőt játszó csapatnak.

Fotó: basketball.nl

Hirdetés