Hirdetés
Archivum

Egykori pécsi center lett az ausztrál döntõ MVP-je:

:

Hirdetés

Vasárnap rendezték az ausztrál profi liga a WNBL nagydöntõjét, melyen a hazai pályán játszó Bendigo Spirit 71-57-re legyõzte a Townsville Fire gárdáját. A finálé legértékesebb játékosa a 20 pontot és 11 lepattanót jegyzõ egykori pécsi center Kelsey Griffin lett.

Ausztráliában meglepetés döntõt rendeztek, hiszen az évad elõtt – a helyi lehetõségekhez képest – több gárda is bevásárolt rutinos, kipróbált játékosokból. A Canberra Capitals például Lauren Jacksont is hazacsábította, akinek azonban sérülés miatt az egész szezont ki kellett hagynia. A két közepes költségvetéssel dolgozó finalista a Bendigo Spirit és a Townsville Fire nem tartozott a látványosan erõsítõ alakulatok közé.

A mérkõzés elején a Bendigo nagyon bekezdett a teltháznyi közönsége elõtt és egy 13-0-s futás végén már 15-4-re vezettek. A Townsville Fire az elsõ etap végére 19-12 zárkózott fel. A második negyedben 5-7 pont környékén mozgott a differencia és a félidõben mindössze 32-27-es elõnyben volt a Bendigo. A harmadik negyedben 1 pontra is felzárkózott a Townsville, de fordítani nem tudtak. Amikor a játékrész végére ismét 52-41-re elléptek Griffinék, lényegében eldõlt a csata.

A negyedik szakaszban 5 percig nem esett pont, de ez azt jelentette, hogy a Bendigo õrizte elõnyét. A 71-57-es végeredményt hozó finálé lefújása után igen felemelõ pillanatoknak lehettünk szemtanúi. A bajnokcsapat veterán irányítójának Kristi Harrowernek könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó tétmérkõzése és az édesapjával, aki a csapat vezetõedzõje, egyszerre emelték magasba a trófeát.

Eredmény
Bendigo Spirit – Townsville Fire 71-57
 

Hirdetés