Hirdetés
Európa

Egymást követő harmadik olimpiájára készül Szerbia:

:

Fotó: KSS

Hirdetés

Vasárnap beszámoltunk a francia válogatott felkészülésének kezdetéről. Folytassuk az olimpiára készülő európai nemzeti csapatokkal való ismerkedést. Ezúttal Szerbia következik.

A szerbek május utolsó napjaiban álltak munkába, kezdetben az U20-as válogatottjukkal együtt dolgozva. A 21 fős keretük múlt héten vált teljessé, amikor Belgrádban a francia nagykövetségen egy ünnepélyes fogadáson vettek részt.

A szerb válogatott sorozatban harmadik olimpiájára készül. Az elmúlt évek komoly korszakváltást hoztak a gárda életében. A jelenlegi bő keretből három olyan játékos van, aki ott volt már Rióban is 2016-ban, ők Sasa Cado, Nevena Jovanovic és Dragana Stankovic. Mindhárman a tokiói keretben is kivívták a helyüket. A 2021-es gárdából mellettük még a honosított Yvonne Anderson és Tina Krajisnik tér vissza.

Talán mondani sem kell, a szerb együttesből pályafutásuk korábbi szakaszában nagyon sokan megfordultak hazánkban. A mostani gárdából Nadija Smailbegovic jelenleg is szerződéssel rendelkezik a következő évadra egy magyar csapathoz, az NKA Universitas Pécs játékosa lesz.

A szerbek a felkészülés során Belgiumban vesznek részt egy tornán, majd Lyonban két alkalommal megmérkőznek Franciaországgal.

A csapatuk az ötkarikás játékokon Spanyolországgal, Kínával és Puerto Ricóval került egy csoportba.

A szerb válogatott 21 fős kerete: Tina Krajišnik, Yvonne Anderson, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Ivana Raca, Maša Janković, Anđela Dugalić, Kristina Topuzović, Ivana i Aleksandra Katanić, Nina Bogićević, Katarina Zec, Nevena Rosić, Mina Đorđević, Nadija Smailbegović, Teodora Turudić, Jovana Boričić, Anđela Matić és Marta Mitrović.

Fotó: KSS

Hirdetés