Hirdetés
Archivum

Egymeccses eltiltás vár Diana Taurasira:

:

Hirdetés

A szerdai Chicago Sky elleni hazai találkozót kihagyni kényszerül Diana Taurasi. A Phoenix Mercury sztárja megkapta az idei évadban 7. technikai faultját is, ami automatikus egymeccses eltiltást von maga után.

Diana Taurasi a Minnesota Lynx elleni szombati rangadón két technikaival a kiállítás sorsára jutott. Ez a két technikai a 6. és a 7. ilyen ítélet volt a klasszis játékos ellen. Mivel a hétfõi felülvizsgálat után a liga fegyelmi bizottsága mindkét ítéletet megalapozottnak találta, így életbe lépett az automatikus egymeccses eltiltás.

Bár soha nem kedvezõ egy csapat életében, ha meghatározó játékosára nem számíthat, összességében akár még jól is járhat a Mercury. Mivel Taurasi már a szombati fegyelmezetlensége elõtt öt technikainál járt, így lógott a levegõben, hogy jön egy eltiltás. Még mindig jobb ezt letölteni a mezõny második felébe tartozó csapat ellen hazai pályán egy matiné meccsen, mint adott esetben augusztusban egy kulcsfontosságú találkozón.

Taurasi pályafutása során negyedszer kap eltiltást azért, mert elérte a technikai faultokra kijelölt limitet. 2013-ban két meccset is kihagyott emiatt, mivel az alapszakaszban elõbb begyûjtötte a 7. majd nem sokkal késõbb a 9. technikai hibáját is. Ezért ugyanis újabb eltiltás járt. Ezen felül a 2016-os alapszakaszban is összejött a hét hibája.

A Phoenix Mercury 15 gyõzelemmel és 10 vereséggel a tabella 4. helyén áll.

Hirdetés