Hirdetés
Magyarország

Egyoldalú mérkőzésen maradt alul a Sopron

Sopron Basket - Perfumerias Avenida Salamanca 53-75 (12-21, 12-25, 17-15, 12-14)

Euroliga, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Anastasios Kardaris (Görögország), Veronika Vavrova (Csehország), Suzana Vujicic (Montenegró) – Eleonora Rangelova (Bulgária)

Sopron Basket: Kunek, Fegyverneky, Magbegor 14, Brooks 16, Turner 10/3. Csere: Varga 2, Stankovic 4, Czukor 3, Böröndy 6.

Perfumerias Avenida Salamanca: Cazorla 6, Crvendakic 9/3, Vilaro 2, McCall, Reisingerova 9. Csere: Rodriguez 8/6, Dominguez 7/3, Gulbe 2, Nogic 2, Carleton 17/15, Fasoula.

Fotó: Zsu

Hirdetés

Az Euroliga 5. fordulójában a Sopron Basket hazai pályán 75-53-as vereséget szenvedett a Salamancától.

Fennállása során 12. alkalommal mérte össze az erejét a Sopron a Salamancával. Az elmúlt két évben az elődöntőben találkozott a két együttes. Ezúttal csoportmeccsre készültek a felek, de a válogatott szünet és a keretekben bekövetkezett változások után mindkét oldalon nagy várakozás előzte meg a forduló rangadóját. Idegesen kezdtek a csapatok. Az első percekben mindkét gárdánál több hiba csúszott a játékba. A Sopron Ezi Magbegor, Jelena Brooks és Turner Yvonne révén 5-2-es előnyre tett szert. Ezt követően pedig még 7-4-re is vezettek a mieink. Ekkor még öt perc volt az első szakaszból. A vendégek Maria Cazorla triplájával egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Bridget Carleton hárompontosával 14-7-re módosult az állás és már Gáspár Dávid időkérése állította meg a játékot. Carleton egymaga 8 pontot szerzett az első szakaszban. A különbség érdemben nem változott a hajrában, így 10 perc után 21-12 állt az eredményjelzőn.

Fotó: Zsu

A második negyed elején a továbbra is remeklő Bridget Carleton triplájával lélektani 10 pont fölé ment a különbség és ezt tudta is tartani a vendég gárda. Négy perc telt el, amikor 28-16-nál Gáspár Dávid magához rendelte tanítványait. A játék képe érdemben nem változott. A Sopron a 22 mezőnykísérletéből mindössze 7-et értékesített 20 perc alatt. Ráadásul ehhez 10 eladott labda párosult, melyet könyörtelenül megbüntetett a Salamanca. 34-24 után a félidőt 12-0-val zárták a vendégek és ezzel 46-24-re léptek el. A Salamanca lelki állapotát és önbizalmát jól mutatja, hogy 0,2 másodperc alatt egy időkérést követően a félidő legvégén még egy dudaszós találatot is szereztek. Videó után nem adták meg a játékvezetők, de árulkodó jelenetsor volt. A Sopron tartását dicséri, hogy egy pillanatra nem adta fel a meccset. Turner Yvonne öt pontja, illetve Ezi Magbegor és Jelena Brooks büntetői 46-35-re hozták fel a mieinket a harmadik negyed elején.

Fotó: Zsu

Roberto Iniguez időkérése állította meg a játékot a soproni felzárkózás után. Mariella Fasoula duplája törte meg a vendégek kosárcsendjét. Ez összességében egy 13-2-es spanyol futást vezetett fel. A harmadik negyed utolsó percében visszaállt a 20 pont feletti különbség. Bár még egy negyed előttünk állt, de ezt követően a játék képe már nem tartogatott esélyt a fordításra.  A 61-41-ről induló záró szakaszban sem csökkent a mérkőzés ritmusa. Minden pontnak lehet jelentősége a végelszámolásnál. A Salamanca előnye 75-46-nál a 29 pontot is elérte. Varga Alíz törte meg a Salamanca jó sorozatát, majd a végül 14 pontig jutó Ezi Magbegor következett. Mezőnyből is eredményes volt, faultot harcolt ki és blokkolt is. 75-50-nél Roberto Iniguez kért időt. A Sopron még a végjátékban is tudott szépíteni, így végül 29 egységről 22-re dolgozta le a különbséget és 75-53-as vereséget szenvedett.

A Sopron az idei évadban a második vereségét szenvedte el az Euroliga B-csoportjában, így 3/2-es mutatóval várja a folytatást.

Hirdetés