Hirdetés
Európa

Egyre több spanyol csapat engedi el légiósait:

:

Hirdetés

Bár hivatalosan a Spanyol Kosárlabda Szövetség még nem törölte a bajnoki küzdelmeket, de egyre nehezebb elképzelni a folytatást.

A napvilágot látott adatok szerint Kína, Irán és Olaszország után keddre Spanyolországban vált a legsúlyosabbá a járványügyi helyzet. A női kosárlabdát tekintve több középcsapat a légiósai elengedése mellett döntött.

Az IDK Gipuzkoa keretét nézve két amerikai játékosuk, Ariel Edwards és Mehryn Kraker, a brazil klasszis Erika de Souza és a svéd válogatott Ellen Nystrom is hazautazott. A Cadi La Seu Sydney Wiese-t engedte el az Egyesült Államokba, amíg az utazása biztosított. Az Ensino Lugo pedig Brittanny Dinkins, Atonye Nyingifa, Britany Miller és Shereesha Richards számára tette lehetővé, hogy hazatérjen szeretteihez.

A spanyol mezőnyt nézve már csak a közvetlen élboly mondhatja el magáról, hogy minden játékosa rendelkezésre áll. A hivatalos határozatok értelmében a hétvégi forduló biztosan elmarad, de meglepetés lenne a rendelkezésre álló és kedvezőtlen járványügyi adatok alapján egy jövő heti folytatás.

Hirdetés