Hirdetés
Archivum

Egyre több WNBA játékos helyezkedhet el az NBA-ben:

:

Hirdetés

Az Egyesült Államokban jelenleg a nõi kosárlabda terén a gazdasági helyzet és a profi játékosok életpálya-modellje, szakmai lehetõségei határozzák meg a közbeszédet. Sue Bird denveri kinevezése is ezt erõsítette fel.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Mint ismert, Sue Bird a Denver Nuggets együttesénél „Basketball Operation Associate” pozícióban fog dolgozni, amivel egy NBA klub teljes mûködtetésébe betekintést nyerhet. Bird kinevezésével már több, mint 20 jelenlegi vagy egykori WNBA játékos dolgozik az NBA-ban, ami egy jó irány a nõi kosárlabdázók számára. Nem szabad elfelejteni, hogy ugyanezek a problémák itt Európában is megvannak csak sokkal kisebb médiafigyelmet kapnak.

Ahogy a fenti grafikai is mutatja, a közelmúlt sztárjai közül Becky Hammon a San Antonio Spurs-nél egyre elõrébb jut. Kristi Toliver a közelmúltban került a Washington Wizards szakmai stábjába. Tamika Catchings az Indiana Fever-nél a játékosok és a klub fejlesztéséért felelõs vezetõ, míg Ruth Riley a Miami Heat média részlegénél dolgozik.

Visszatérve Sue Bird kinevezésére, még a tengerentúli szaksajtót is meglepte a hír. A UConn legutóbbi mérkõzését követõen egyetemi edzõjét, Geno Auriemmát kérdezték errõl: „Õ az egyik legintelligensebb személy, akivel valaha találkoztam. Nem hiszem, hogy Amerikában lenne bámilyen pozíció, amire kineveznék és munkáltatója megbánná a döntését. Nagy lehetõség számára, hogy felfedezzen valami újat. Szerintem ez szuper.” – mondta a szakember.

Hirdetés