Hirdetés
Magyarország

Egységben a magyar válogatott mellett – december 10-én indul a soproni olimpiai selejtező jegyértékesítése:

:

Fotó: Horváth Enikő / MKOSZ

Hirdetés

December 10-én indul a jegyértékesítés a soproni olimpiai selejtezőre. Csütörtökön a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) székházában sajtótájékoztatót tartottak a válogatott és a szervezőbizottság képviselői.

Az esztendő végéhez közeledve Székely Norbert szövetségi kapitány egy rövid évértékelővel kezdte a sajtótájékoztatót.

“Szép év van mögöttünk, amit hosszú építkezés előzött meg. Az elmúlt hat esztendő csúcspontja a nyári Európa-bajnokság volt.” – kezdte visszatekintését Székely Norbert. “Akik ott voltak Ljubljanában, azoknak nagyon komoly élményadagot adott és reális önbizalmat tudtunk építeni az Európa-bajnokság tapasztalatából. Novemberben a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezőin szerepeltünk, ahol komoly lépést tettünk, hogy ne az utolsó pillanatig kelljen izgulni a sorozatban. Ezeken a mérkőzéseken realizálni tudtuk az esélyeket két győzelemmel. Könnyebb lett a soproni Szlovénia elleni találkozó és nehezebb a finn, de a tőlük komoly fejlődést várok. Nem véletlen, hogy 2027-ben az Európa-bajnokság házigazdái lesznek.”

Fotó: Horváth Enikő / MKOSZ

Székely Norbert elmondta, hogy még nem ért véget a 2023-as esztendő a válogatott számára. December 27. és 29. között mini-összetartásra kerül sor az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában a magyar klubcsapatokban szereplő játékosokkal. Erre az elmúlt hat évben nem volt példa, de minden klub teljes mellszélességgel a kezdeményezés mellé állt.

“Olyan repertoárt igyekszünk átadni, amire februárban tudunk építeni és így a selejtező előtt nem a nulláról kezdjük a felkészülést. Fontos minden perc, minden óra, amit együtt tölthetünk.” – húzta alá a szövetségi kapitány. “A mi játszóterünk elsősorban Európa, de bízunk benne, hogy ki tudjuk tolni a határainkat. Jelenleg az ellenfelek feltérképezése zajlik. Nagyon várjuk a tornát és hiszünk abban, hogy szintet tudunk lépni. Mindhárom meccs fontos, nem teszünk különbséget. Kanada fizikális csapat, akiknek az olimpiai tornán is komoly reményeik lehetnek, a spanyol kosárlabda kultúrát jól ismerjük, ráadásul kiegészültek Megan Gustafsonnal. A japán kosárlabda rendkívül érdekes. Jól képzett játékosokkal dolgoznak, de megvannak a gyenge pontjaik és megpróbáljuk azokat kihasználni. Január 5-én zárják a bajnokságukat és egy hónapot dolgoznak együtt a selejtező előtt. Nem szabad félni az ellenfelektől. Igyekszünk megtalálni minden riválisunk gyenge pontjait. Lehetőségként fogjuk fel a mérkőzéseket. Elmúlt évek esélyt adnak, hogy igazán jó csapatjátékot játsszunk.”

A válogatott játékosok többsége egészséges. Székely Norbert elárulta, hogy Kányási Vera is a visszatérésen dolgozik és Juhász Dorkának sincs olyan sérülése, ami meggátolná a februári játékban.

Fotó: Horváth Enikő / MKOSZ

Dubei Debóra évértékelőjében kiemelte: fantasztikus élmény volt az Európa-bajnokság és büszke a csapatra. A novemberi Eb-selejtezőn pedig ott folytatta válogatottunk a munkát, ahol nyáron abbahagyta. A két győzelem kulcsfontosságú volt.

“Nagy várakozás van minden játékosban, hogy hazai közönség előtt Sopronban léphetünk pályára. Reméljük, hogy telt ház előtt tudunk játszani. A lányokkal arra készülünk, hogy a legjobb formát mutassák. Bajnokin, Euroliga és Európa Kupa mérkőzéseken is azon dolgozik mindenki, hogy elérje ezt. Az elmúlt évek alapján hiszem, hogy tudunk meccset, meccseket nyerni.”

Török Zoltán, a soproni torna szervezőbizottságának elnöke felidézte, hogy 1980-ban még sportszerető fiatalként látta a moszkvai olimpia küzdelmeit. Sportvezetőként minden klubkötelezettség és siker mellett az olimpia elérése volt az álma, ahogy mindenkinek, aki magyar kosárlabdában dolgozik.

“A szervezőbizottság legfontosabb jelszava az EGYSÉG. Mindent azért csinálunk, hogy kollégáinkkal és a szurkolókkal együtt egységben sorakozzuk fel a válogatott mögött. Ennek jegyében várunk mindenkit!” – tette hozzá Török Zoltán.

Az egységet külsőségekben is igyekeznek megteremteni a szervezők. Lesz piros, fehér, zöld szektor, illetve az egyesített B-középnek álló szektor. Azt várják, hogy ez igazi lökést adjon a csapatnak. A magyar válogatott mérkőzéseinek félidejében “half-time show” keretében is számítanak a szurkolók figyelmére.

A jegyértékesítés december 10-én, vasárnap 10 órakor indul és kezdetben kizárólag online lesz elérhető az Eventim felületein. A soproni Novomatic Arénát az Euroliga Final4 rendezésekhez hasonlóan kibővítik, így 2500 fő lesz a kapacitása. A napi jegyek az elővételi kampányban december 31-ig 8000, illetve 6000 Ft/fő áron vásárolhatóak meg. Utána 10000, illetve 8000 Ft-ba kerülnek majd. A napi jegyekkel az adott játéknap mindkét találkozója megtekinthető.

Fotó: Horváth Enikő / MKOSZ

Hirdetés