Hirdetés
Archivum

Együtt marad a prágai bajnokcsapat magja:

:

Hirdetés

Marek Kuèera, az USK Praha ügyvezetõje a klub hivatalos honlapjának nyilatkozva vázolta az együttes jövõ évi igazolási terveit. Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy a cseh fõvárosban a meghatározó játékosok többségét megtartják, de több poszton is nagy mozgásra lehet számítani.

Ami a helyi hívek számára a legfontosabb, hogy az alapcsapatukból Eva Víteèkova, Kateøina Elhotova, Kateøina Bartoòova és DeLisha Milton-Jones is élõ szerzõdéssel rendelkezik és õket jövõre is prágai mezben láthatjuk majd. Mellettük meghosszabbította a szerzõdését az amerikai válogatottnál is számításba vett Lindsay Whalen, aki 2007 óta erõsíti a klubot.
 

Kuèera nyilatkozatából kiderült, hogy Michaela Feranèíková és Markéta Bednáøová befejezi profi pályafutását és nem tartanak igényt a jövõben Tereza Pecková, Edita ©ujanová és a szezon közben érkezett Vajda Anna szolgálataira sem. Még nem dõlt el a görög ikon Evanthia Maltsi sorsa, vele tárgyalnak a klub vezetõi.

A prágai ügyvezetõ kiemelte, hogy a jövõben cseh játékosokra építenék a keretüket. “Szeretnénk elsõsorban hazai játékosokkal, hosszú távon építkezni, de amikor nincs más lehetõség, akkor természetesen légiósokhoz fogunk nyúlni.” – mondta a sportvezetõ.

A szezon közben elterjedtek olyan hírek, melyek szerint a 2010-es világbajnokság legértékesebb játékosa, Hana Horakova hazatérne és Prágában folytatná pályafutását. Kuèera elismerte, hogy tárgyaltak a kiváló irányítóval, aki azonban jelezte, hogy a következõ évadot is külföldön töltené. A zuhanyhíradó szerint Horakova a Fenerbahcétól a Jekatyerinburg együtteséhez teszi át a székhelyét.
 

Hirdetés