Hirdetés
Európa

“Együtt talpra fogunk állni!”:

:

Hirdetés

A csütörtöki áradás után első bajnoki mérkőzését vívta a Girona. A helyszín a Gdynia elleni drámai Euroliga meccshez hasonlóan a Pavelló Municipal Palau létesítmény volt.

A csütörtöki sokk után péntek és szombat a kárfelmérésről szólt Gironában. A Fontajau Aréna nagyon súlyosan megrongálódott, az egyértelmű, hogy a parkettát ki kell cserélni. A női és a férfi csapat, illetve a város közösen dolgozik a megoldáson. Könnyen előfordulhat, hogy tavaszra bérelnek egy parkettát és az kerül átmenetileg lefektetésre a diaridegirona.cat portál tájékoztatása szerint. A teljes kosaras infrastruktúra megsemmisült, ezek pótlását is megkezdték. A víz emellett az összes irodát elárasztotta. A női klubnak minden számítógépe, irata megsemmisült és óriási veszteség, hogy 15 év minden trófeája, emléke is odaveszett. A klub egyik támogatója biztosított irodát, ahol átmenetileg dolgozhatnak.

A csütörtöki Euroliga meccs és a szombati bajnoki otthona a Pavelló Municipal Palau volt, de ez egy régi létesítmény, erős jóindulattal felel meg a jelenlegi elvárásoknak. Ezeket ilyen tragikus helyzetben a spanyol szövetség és a FIBA nagyvonalúan elnézné, de a nagyobb probléma, hogy mindössze 1995 néző befogadására alkalmas a csarnok a hatósági engedélye szerint. A Gironának azonban ennél több bérletese van, akiknek így nem tudnak helyet biztosítani. Sorsolás szerint február 16-án érkezne a Salamanca. Tavaly ellenük minden csúcsrangadón 5000 néző felett volt a telitettsége a Fontajau Arénának. Jelen pillanatban arról tárgyalnak, hogy Barcelonában rendeznék a mérkőzéseket, amíg helyre nem állítják a nagy csarnokot.

A csütörtöki természeti katasztrófa anyagi veszteségén túl a profi csapat kapcsán egy szakmai kihívással is szembe kell néznie a Gironának, hiszen a csapat egyébként sem volt jó formában. Ez teljesen független az elmúlt napok eseményeitől. Csütörtökön azon a speciális hangulatú estén nagy szívvel játszva a Gdyniát sikerült legyőzniük. A szombati bajnokin azonban az Araskitól sima 68-59-es vereséget szenvedtek. A 27-12-es harmadik negyedben szétestek, kicsúszott a kezükből az irányítás és nem tudtak győzelmi esélyeket teremteni. Ez volt a negyedik bajnoki vereségük idén és már nem előre a Salamancára, hanem sokkal inkább a Gernikára, illetve a Valenciára kell figyelniük. A szombati meccs egyetlen pozitívuma a Girona szempontjából Abby Bishop játéka, aki 31 perc alatt 11 pont, 12 lepattanós dupla-duplát szállított. Motiváltan, jó formába érkezett.

A meccs előtt a Girona játékosai a címben is olvasható üzenetet, tehát az “Együtt talpra fogunk állni!” feliratot emelték a magasba. Nem lesz könnyű feladat innen építkezni, de az egész spanyol és európai női kosaras társadalom támogatását élvezik.

Fotó: Twitter.com/unigirona

Hirdetés