Hirdetés
Utánpótlás

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Darazsak Akadémia és a Soproni Egyetem



:

:

Hirdetés

Együttműködési szerződést írt alá a Soproni Darazsak Akadémia és a Soproni Egyetem. Az alábbiakban a bejelentésről szóló sajtóközlemény olvasható.

Forrás: Soproni Darazsak Akadémia

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaság-tudományi Kar ünnepélyes diplomaosztó ünnepségének alkalmából mindkét fél számára előnyös együttműködési megállapodást írtunk alá.

Az Államilag Elismert Sportakadémia minősítés nyújtotta kibővülő lehetőségek keretében több stratégiai partnerrel lépünk közös útra, vagy fűzzük szorosabbra a már meglévő kapcsolatokat. Ide tartozik a Soproni Egyetem és a nagy hagyományokkal rendelkező sport szakosztálya, a több, mint 150 éves múltra visszatekintő SMAFC. Az együttműködésnek több fontos pillére van, mely biztosítja egymás szakmai tapasztalatainak, kapcsolatrendszerének és szellemi kapacitásának a kölcsönös kiaknázását.

Egyik területe a sport kutatás és fejlesztés. Ennek keretében a Soproni Egyetem magasan képzett munkatársainak irányításával zajlik majd az akadémián végzett kosárlabda irányultságú felmérésekből származó adathalmaz feldolgozása, vizsgálata. A tudományos munka kiterjed sport analitikára, kutatásra és képzésre is.

A megállapodás értelmében az Amatőr Női NB1-ben szereplő Sportdarázs csapatunk átköltözik az egyetemre, és az edzések mellett a mérkőzéseire is a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban kerül sor.

Természetesen az oktatás és annak fejlesztése sem maradhat ki a sorból. Akadémiánk kosarasainak megnyílik az út, hogy egyéni tanrend mellett végezhessék tanulmányaikat a Soproni Egyetem karain.

Az együttműködési szerződést az egyetem részéről prof. dr. Náhlik András rektor, Skala János kancellár, míg a mi oldalunkról, a Darazsak Sportakadémia Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár Balázs és szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna írta alá.

Forrás: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Magasi Dávid

Hirdetés