Hirdetés
USA

Együttműködik a WNBA játékosok szakszervezete és a NASA:

:

Hirdetés

A minap egy érdekes együttműködésről érkezett sajtóközlemény. A WNBA játékosokat képviselő szakszervezet (Women’s National Basketball Players Association – WNBPA) és a NASA, az Amerikai Egyesült Államok repüléstani, űrkutatási és űrrepülési szervezete jelentett be együttműködést.

A WNBPA feladata nem merül ki kizárólag a játékosok sportszakmai képviseletében, illetve a profi ligával történő egyeztetésekben. Számtalan egyéb programmal rendelkeznek, melyek közül az egyik, hogy a játékosok számára rendszeresen biztosítanak képzései lehetőségeket. Olyan tanulmányi programokban mutatkozik ez meg, ahol már a profi pályafutást követő civil életben hasznosítható tudást szerezhetnek a sportolók.

Több nagy munkaerőpiaci szereplővel dolgozott vagy dolgozik jelenleg is együtt a WNBPA, hogy segítsék a minél könnyebb átmenetet a profi sportolói életszakasz ezen fontos fordulópontján. Ebben nyújt segítséget a NASA is, amely vállalta: különböző workshop-ok keretében tart előadásokat a WNBPA tagjai számára a szabadalmaztatott NASA technológiákról és arról, miként lehet ezeket a technológiákat licencmegállapodások útján átvinni a magánszektorba.

“Az elmúlt néhány évben a szakszervezet keményen dolgozott, hogy kapcsolatot alakítson ki számos olyan vállalkozással és szervezettel, amelyek támogatják a WNBA játékosok érdekeit és karrier-törekvéseit a kosárlabda után.” – mondta Terri Jackson, a WNBPA ügyvezető igazgatója. “Ez a NASA-val kialakított partnerség lehetővé teszi tagjaink számára, hogy megismerjék a technológiai felfedezéseket, amelyek a világűrrel kezdődtek, de alkalmazhatóak lehetnek az üzleti életben.”

Fotó: WNBPA – NASA

Hirdetés