Hirdetés
USA

Éjszaka kialakul a WNBA elődöntőinek párosítása:

:

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóra rendezik a WNBA rájátszás második fordulóját. Az egymeccses párharcokból továbbjutó gárdák az elődöntőben folytatják, ahol a Seattle Storm és a Las Vegas Aces vár ellenfélre.

Hajnali egy órától méri össze az erejét a Minnesota Lynx (4.) és a Phoenix Mercurx (5.). A Lynx az első körben kiemelt volt, míg a Mercury sokáig emlékezetes csatában Shey Peddy utolsó másodperces triplájával ejtette ki a Washington Mystics gárdáját. A Lynx szempontjából a legfontosabb, hogy Sylvia Fowles kedden együtt edzett a társaival és a Mercury ellen ott lehet a pályán. Augusztus 13. óta nem játszott, így a visszatérésével a csapata a palánkok alatt jelentősen erősödhet. Napheesa Collier és Crystal Dangerfield mellé komoly variációs lehetőséget hozhat.

A Mercury Brittney Griner “távozása” óta magas posztokon szerényebb játékerőt képvisel. Kia Vaughn és Brianna Turner jól oldja meg a feladatot, de egy bajnoki meneteléshez kevésnek tűnnek. Nem úgy, mint Diana Taurasi és Skylar Diggins-Smith, akik a Washington ellen is 43 pontot szereztek. Két eltérő stílus találkozik. A két csapat legutóbbi meccsét 90-80-ra nyerte a Lynx. Akkor még ott volt Bria Hartley a Mercury-nál és 24 ponttal a legeredményesebbnek bizonyult. A két keretet és főleg azok mélységét nézve ez a 10 egység egy reális különbség a felek között, így a Minnesota esélyes. Ráadásul pihentebbek is lesznek.

Hajnali három órától következik a Los Angeles Sparks (3.) és a Connecticut Sun (7.) ütközete. A két csapat tavaly az elődöntőben találkozott és akkor a Sun 3-0-val kisöpörte a teljesen széteső Sparks gárdáját. Most esélyesebbnek tűnik a Los Angeles, de nagyon csalóka a Connecticut alacsony rangsorolása. A rossz szezonkezdet után szépen összeszedték magukat, a Chicago Sky kiejtése is mutatja a játékerejüket.  A Sparks sokat köszönhet az év védőjátékosának megválasztott Candace Parker (14.7 pont, 9.7 lepattanó, 4.6 gólpassz) zseniális szezonjának, aki mellé Chelsea Gray (14.0 pont, 5.3 gólpassz) és Nneka Ogwumike (13.3 pont) is felzárkózik.

A Sun keretében DeWanna Bonner (19.7 pont, 7.8 lepattanó), illetve Alyssa Thomas (15.5 pont, 9.0 lepattanó, 4.8 gólpassz) remekel és a vezetésükkel okozhatnak meglepetést. Július 31-én a Sparks 81-76-ra verte a Sun-t, augusztus 29-én pedig 80-76-ra diadalmaskodtak Candace Parkerék. A Sparks-nak négy nap pihenője volt, míg Sun kedden játszott. Nagyon sok múlik azon, hogy a sztárok mellé hol tudnak fellépni többen és védekezés téren melyik oldalról érkezik extra. A buborék miatt semleges helyszínen zajlanak a mérkőzések, így a pályaelőny idén nem játszik. Egy meccsen pedig bármi történhet, ami a Sun számára is esélyt jelent.

Fotó: WNBA

Hirdetés