Hirdetés
Archivum

EK: Magabiztos elõnnyel várja a visszavágót a DVTK, de nem lankadhat a figyelem:

:

Hirdetés

Csütörtökön 24 pontos elõny birtokában lép pályára az Aluinvent DVTK a Lulea BBK ellen az Európa Kupa rájátszásában. Nagy esély van a klubtörténeti továbbjutásra, de maximális koncentrációra lesz szükség.

A két együttes svédországi mérkõzésén a második negyed közepétõl nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat. Óriási minõségbeli különbség érzõdött a DVTK javára és a szokatlan körülmények (nagy hideg, több mint kéthetes tét meccs nélküli idõszak) ellenére sikerült kialakítani a 24 pontos elõnyt. Az oda-visszavágós kuparendszerû párharcokban örök igazság, hogy ekkora differencia esetén mindig a második meccs elsõ 10-12 perce a kritikus. Ha abban a szakaszban a hátrányban lévõ együttes egy nagy futással meg tudja felezni a különbséget, még éles mérkõzésszituáció is kialakulhat. Abban az esetben, ha ilyen nem történik, vélhetõen nem érheti kellemetlen meglepetés a DVTK-t.

Hasonló mérkõzésre lehet számítani, mint egy évvel ezelõtt a Sopron-Udominate Basket párharc volt. Akkor a soproniak szintén 24 ponttal nyertek Svédországban, a visszavágón azonban egy felszabadultabban játszó, jobb dobóformát mutató rivális érkezett. Ennek megfelelõen szorosabb, 5 pontos gyõzelem lett a vége. A Lulea most hasonló helyzetben van, nincs veszíteni valója. A legfontosabb januári meccsüket a keddi bajnoki rangadót megnyerték. Ezzel nagy lépést tettek a svéd alapszakasz megnyerése felé. A játék képében a kulcs az elsõ meccshez hasonlóan a svéd triplák kivédésében, illetve a lepattanócsatában keresendõ. A magasságbeli fölény érvényesítése mellett ismét arra kell törekedni, hogy sikerüljön szervezett védekezéssel az elsõ meccshez hasonlóan kizökkenteni a kellemetlen ritmusukból a Lulea játékosait.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a DVTK színeiben Tayler Hill bemutatkozhat. Nem is elsõsorban ezen párharc miatt fontos a játéka, hanem azért, hogy végre tétmeccsen is ki lehet próbálni azt, amit december vége óta edzésen gyakorolnak. Reményeink szerint Hill-re még az Európa Kupában nagy feladatok várnak.

A bevezetõben klubtörténeti siker lehetõségérõl írtunk. A miskolci nõi kosárlabdának ez a 14. nemzetközi szezonja, de a második számú kupasorozatban soha nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülni. Akadt olyan is a történelemben, amikor hasonlóan nagy arányú gyõzelmet követõen – az Adana Botas ellen 26 pontos hazai siker után – Törökországban 28 ponttal maradt alul a Diósgyõr. Igaz, abban az eredményben vastagon benne volt a játékvezetés.

Nagy esély elõtt áll az Aluinvent DVTK és fontos lenne a továbbjutás az egész magyar nõi kosárlabdának.

Hirdetés