Hirdetés
Archivum

Eladta nagy elõnyét a Krakkó:

:

Hirdetés

Az EuroLiga rájátszásának elsõ esti meccsein a Krakkó hosszabbítás után tudta legyõzni az Orenburgot. A Fenerbahce a harmadik negyedben gázolt át nagy riválisán.

A Krakkó-Orenburg párosban nem lehetett megtippelni a továbbjutó kilétét, de a két gárda elsõ meccse, így is minden képzeletet felülmúlt. Az elsõ negyedben Powell és Philips remeklésének köszönhetõen 27-13-ra ellépett a lengyel együttes és úgy nézett ki, hogy innen már nincs visszaút az oroszok számára. Fõleg úgy, hogy a második negyedben Powell triplája után már 30-13 is volt az állás. Hogy aztán innen mi történt a Krakkóval, azt Jose Ignacio Hernandez éjszakákon át fogja elemezni. A félidõ végjátékára ugyanis teljesen átadták a kezdeményezést ellenfelüknek a lelkes publikum által támogatott hazaiak, így Tina Charles parádéjával 38-33-ra fel is zárkóztak a vendégek.

A második félidõ 41-33-ról indult. A harmadik negyedben állandósult a 8-10 pont a két gárda között és a játékrész hajrájában az orosz kupadöntõt kihagyó Christon triplája kellett ahhoz, hogy a negyedik szakasz „csak” 7 pontos hazai vezetésrõl induljon. A negyedik negyed elején még úgy tûnt, sima Krakkó gyõzelemrõl fogunk beszámolni, 6 perccel a lefújás elõtt ugyanis 66-54-re vezettek. Az utolsó 5 percben azonban mindent egy lapra feltéve és sokat kockáztatva támadt az Orenburg. Sapova triplája után az utolsó percre utol is érték ellenfelüket, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbításban aztán a több variációs lehetõséggel rendelkezõ Krakkó érvényesítette fölényét és Philips, Powell, illetve Leucsanka megoldásaival 75-70-re nyertek is. A lengyelek legjobbja a 18 pontos Erin Philips volt.


Wisla Can-Pack Krakkó – Nagyezsda Orenburg 75-70 (27-13, 14-20, 16-17, 9-16, 9-4)

A Fenerbahce – Galatasaray rangadót nagy várakozás elõzte meg és egy félidõn át úgy tûnt, hogy akár meglepetés is születhet. Az elsõ percekben nagyon jól kezdett a Fenerbahce, de úgy is mondhatjuk, hogy beragadt a Galatasaray. Az alapszakaszgyõztes 14-2-re vezetett 4 perc után. A korai elõny azonban nem elõny, szokták mondani és ez most is bebizonyosodott. 18–18-nál már újra egyenlõ volt az állás. A második negyedben 27–22-nél még egyszer megugrott a különbség, de összességében végig tapadt a Galatasaray, így a félidõre csak 36-33-as hazai vezetés mellett vonultak az együttesek.

A harmadik negyed elején azonban gyorsan eldõlt a találkozó. Matovics és McCoughtry felváltva szerezték a pontokat és 2 perc játék után már 9 egységgel járt elõrébb a Fener. A folytatásban bár akart, de csak erõlködött a Galatasaray. Számtalan labdát adtak el a vendégek, így egyáltalán nem meglepetés, hogy a negyedik periódus elõtt 58-42 állt az eredményjelzõn. A záró felvonásban már fellángolásai sem voltak a Galatasaraynak, a különbség 20 pont felett állandósult a vége pedig 77-58 lett. A Fenerbahce legjobbjai a 24 pontos Yilmaz és a 14 pontos Matovics voltak. Ezúttal mindketten kaptak pihenõt, a török center 2 percet, a szerb 8-at. McCoughtry 20 perc alatt 13 egységig jutott.

Fenerbahce – Galatasaray MP 77 -58 (20-18, 16-15, 22-9, 19-16)

Hirdetés