Hirdetés
Európa

Eldől az utolsó kiadó hely sorsa az Euroliga rájátszásában:

:

Hirdetés

Elérkezett az Euroliga alapszakaszának utolsó játéknapja. Eddig 47 mérkőzést vívtak idén a sorozat főtábláján. Már csak az A-csoport második pozíciója nem talált gazdára.

Az Euroliga alapszakasz utolsó mérkőzésén csütörtökön 16 órától a Dinamo Kurszk fogadja a török Izmit gárdáját. A képlet nagyon egyszerű, miután kedden az Orenburg kiütötte a törököket. Ha a Kurszk nyer, akkor a Salamanca mögött az A-csoport másodikjaként bekerül a rájátszásba. Ha az Izmit meglepetést okozna, akkor az Orenburg kaparintja meg a második továbbjutó helyet.

A Dinamo Kurszk és az Izmit január 21-én találkozott az Euroliga HUB2 tornán Salamancában. Akkor a kurszkiak 65-61-re nyertek. Az utolsó két percbe 59-59-ről érkeztek a felek és ezt követően a szoros végjátékból a Kurszk került ki győztesen. Raisa Musina 19 pontot ért el, de ki kell emelni Stephanie Mavunga 18 lepattanóját. A törököknél  Erica Wheeler jegyzett 23 pontot.

A januári Euroliga HUB2 tornán kifejezetten versenyképes volt az Izmit, de ebből kedden Orenburgban semmit sem mutattak. Úgy maradtak alul 80-40-re, hogy az oroszoknál mindössze egy légiós állt rendelkezésre. Az Izmit 21%-al dobott mezőnyből és 20 eladott labdájuk volt. A válogatott szünet után a Dinamo Kurszk a vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Raisa Musina 26 és Arike Ogunbowale 20 pontjával, illetve Eva Lisec 13 lepattanójával 78-74-re legyőzte a Syktyvkar alakulatát.

ÉLŐ STATISZTIKA

ÉLŐ VIDEÓ

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés