Hirdetés
Nagyvilág

Eldől Franciaország és Ausztrália sorsa:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Hétfőn a tokiói olimpia női kosárlabda tornáján a “B” és a “C” csoport küzdelmei is lezárulnak.

Vasárnap az A-csoportban végeztek a csapatok. Spanyolország veretlenül lett első, míg Szerbia 2 győzelemmel és 1 vereséggel második. Ez a két csapat biztosan negyeddöntős. Kanada 1 győzelemmel és 2 vereséggel, +7-es pontkülönbséggel harmadik. A juharlevelesek sorsa a hétfői eredményektől függően dől el, hogy beférnek-e a két legjobb harmadik közé.

A B-csoportból USA már biztosan továbbjutó. Hétfőn reggel Franciaországgal mérik össze az erejüket. A franciák a továbbjutásért küzdenek. Egy győzelemmel vagy 14 pontnál kisebb vereséggel Valerie Garnier együttese készülhet a negyeddöntőre. Bár több forgatókönyv lehetséges, de a franciáknak a legfőbb cél egy nagy arányú vereség elkerülése. Ez nem lesz egyszerű, hiszen az elmúlt négy alkalommal 22, 22, 19 és 17 ponttal kaptak ki az Egyesült Államoktól.

A francia csapatban követhetjük Gabby Williams-t, aki a második fordulóban a legjobbak közé is bekerült. Ezt követően a francia szövetség honlapja közölt róla egy összeállítást, melyben elmondta: minden területen, ahol csak tud, próbál segíteni és viszonylag nagy szabadsága van a pályán. Összességében élvezi ezt a szerepet.

A csoport másik meccsén Japán és Nigéria csap össze. Itt a házigazdának nincs más feladata, mint érvényesíteni a papírformát és nagy különbségű győzelmet aratni.

Fotó: FIBA.Basketball

A C-csoportban Kína és Belgium összecsapásával indul a program. Mind a két gárda továbbjutott, aki nyer, az lesz az első és ezzel biztosan kiemelt. Ennek az a jelentősége, hogy aki kiemelt, az a negyeddöntőben elkerüli a legmagasabban rangsorolt gárdákat.

Az elő két mérkőzésén vereséget szenvedő Ausztrália Puerto Rico ellen az életéért küzd. Ha 25 ponttal nyernek, akkor biztosan továbbjutók. Ennél kisebb különbségű siker esetén a Franciaország – USA mérkőzéstől függ a sorsuk. Vereség esetén a 2018-as Világbajnokság ezüstérmese nem jut a legjobb nyolc közé.

Menetrend

B-csoport
03:00 Nigéria – Japán
06:40 Franciaország – USA

C-csoport
10:20 Kína – Belgium
14:00 Ausztrália – Puerto Rico

Hirdetés