Hirdetés
Archivum

Eldõlt a magyar kötõdésû játékosok sorsa a WNBA-ben:

:

Hirdetés

Csütörtökön a késõ esti órákban megtörténtek az utolsó keretszûkítések a WNBA-ben. Nézzük, hogy a hazánkhoz kötõdõ játékosok közül kinek miként alakult a sorsa.

Arról már beszámolhattunk szerdán, hogy a tavasszal hazánkban szereplõ játékosok közül Ivey Slaughter szolgálatait megköszönte a Las Vegas Aces. A többieknek viszont csütörtök késõ estig kellett várni a bejelentésre.

A Sopron Basket játékosa Aleksandra Crvendakic esetében mutatkozott a legtöbb kérdõjel. Végül a Seattle Storm szakmai stábja nem választotta be a 12 fõs keretbe. Helyette Teana Muldrow-nak szavazott bizalmat Dan Hughes vezetõedzõ. Tapasztalatszerzés szempontjából így is rendkívül értékes napok vannak Crvendakic háta mögött és várhatóan lesz még lehetõsége a pályafutása során bemutatkozni a tengerentúlon.  

A soproni játékosok közül Yvonne Turner helye nem volt kérdéses a Phoenix Mercury keretében. Ennek megfelelõen meg is találhatjuk a nevét a hétvégi szezonnyitó meccsekre nevezett összeállításban. A Mercury esetében érdemes kiemelni, hogy 11 fõs kerettel futnak neki a szezonnak. A fizetési sapka miatt nem tölthették fel egy 12. játékossal a csapatukat. Nagy kérdés, hogy az évad során fognak-e még sakkozni az összeállításukkal. Ha így is lesz, Turner pozíciója az eddigi nyilatkozatok alapján nem forog veszélyben.

Alaina Coates helye biztosnak tûnt a Chicago Sky-nál. Nem hozott váratlan döntést a szakmai stábjuk, így természetesen a Sopron Basket centere ott lesz a szezonnyitón a csapatában. A chicagói együttesnél két korábbi honosított válogatott játékosunk teljesítményét is követhetjük majd nyáron. Allie Quigley viszonylag hamar befejezte a szezont Törökországban, így szinte a teljes felkészülést végig tudta csinálni. Természetesen húzóemberként számolnak vele. Courtney Vandersloot a szezonnyitó hétvégére „Suspended – Temporary” státuszt kapott. A YDÜ még javában harcol a bajnoki címért a Fenerbahce gárdájával. Amíg nem érkezik meg Törökországból Vandersloot, addig nem rakták be a keretbe.

Azzal is számolni lehetett elõzetesen, hogy az elmúlt évadban az Atomerõmû KSC Szekszárdot erõsítõ Erica McCall lehetõséget kap az Indiana Fever-nél. Így is történt. Kisebb meglepetésre a keresztszûkítésre kijelölt utolsó napon Erlana Larkins szolgálatait köszönte meg a szakvezetés a Fever-nél. Ezt a döntést érdekességként ki kell emelni.

Ugyanígy nem volt kérdés a tavaszt a CMB Cargo UNI Gyõr színeiben töltõ Danielle Robinson szereplése a Minnesota Lynx-nél. Nagy feladatok várnak a címvédõ színeiben Robinson-ra, hiszen Renee Montgomery-t kell helyettesítenie. Egy jó teljesítménnyel a liga legszervezettebb csapatánál szintet léphet a karrierje az Egyesült Államokban.

Hirdetés
Hirdetés