Hirdetés
Magyarország

Elégedetten nyilatkoztak a BEAC válogatottjai:

:

Hirdetés

Az ELTE-BEAC Újbuda hivatalos honlapja a felnőtt válogatottban edzőtáborában részt vevő Mérész Beatrixot és az U20-as válogatottban számításba vett Juhász Angélát kérdezte a nyári élményeiről.

Négyhetes összetartást vezényelt a felnőtt válogatottnak Székely Norbert szövetségi kapitány, aki idén először az ELTE-BEAC Újbuda magasemberét Mérész Beatrixot is beválogatta a bő keretbe.

Nagyon jó hangulatú edzőtábor volt, de az edzéseken, a munkában mindenki százszázalékosan odatette magát. Intenzív négy hét volt, de a stáb nagyon figyelt arra, hogy ne terheljenek bennünket túl, és jusson kellő idő a regenerációra. Személy szerint úgy érzem, hogy sikerült megvalósítanom azokat a célokat, amiket elterveztem, ami mindenképp örömmel tölt el.

A válogatott idén, edzőpartnerek hiányában, házon belüli mérkőzésekkel készült, illetve az U20-as lányok ellen is megmérkőztek.

„A meccseket mindenki nagyon komolyan vette, olyan éles összecsapásokat vívtunk, hogy az beillett volna egy NB1-es meccsnek is. Mindenki odatette magát, és bizonyítani akart. Az U20-asok elleni mérkőzés nekem azért volt érdekes, mert ugye most öregedtem ki abból a korosztályból, nem is igazán érzem még annyira felnőttnek magam. Az nekünk az első meccsünk volt az edzőtáborban, az elején elég nagy volt a kavarodás a mi oldalunkon, de azért sikerült rendezni a sorokat és győzni. Három hónap után nagyon jó érzés volt újra meccset játszani!” – árulta el a klub honlapjának a 20 éves, 175 cm magas játékos.

Mérész Beatrix a válogatottban a számára szokatlan poszton is helytállt, és pozitív visszajelzést kapott Székely Norberttől.

„Én a BEAC-ban jellemzően hármas-négyes poszton szerepelek, szeretek is kintről játszani. A válogatottban inkább négyes-ötös poszton számítottak rám, így meg kellett küzdenem a centerekkel, akik ráadásul mind magasabbak nálam. Norbi azt mondta, örül neki, hogy jól sikerült beilleszkednem a csapatba, látja rajtam, hogy mindig felkészült vagyok és jó dolgokat kérdezek. Azzal váltunk el, hogy meglátjuk, miként alakul a jövőben a válogatott pályafutásom.”

A négyhetes összetartást követően egy hetet otthon, Kecskeméten pihent Mérész Beatrix, hétfőtől azonban már bekapcsolódik csapatunk munkájába, és a fakultatív edzésekkel megkezdi a felkészülést a következő szezonra.

Az U20-as válogatott 11 napos összetartáson vett részt Székesfehérváron, ahol a BEAC színeket a klub új igazolása, Boros Julia mellett, Juhász Angéla képviselte.

Pár edzésen részt vettem az edzőtábor előtt a BEAC-on, de már nagyon hiányzott, hogy igazi, nagy csapatban dolgozhassak. Nagyon jó hangulatú volt az egész együtt töltött időszak, hiszen régóta ismerjük már egymást, és most mindenki talán még jobban örült a viszontlátásnak. Mivel ugye minden nyári versenyt töröltek, így elsősorban azt szerették volna az edzők is megnézni, hogy ki hol tart, hogyan teljesít. Napi kettő, majd egy edzés volt, aztán újra kettő, és újra egy – így teltek a napjaink. Nem akartak az edzők extrém terhelést adni a hosszabb leállás után, de azért így is beillett egy első alapozásnak ez az időszak. Az edzések mellett persze voltak csapatépítő programok is, voltunk moziban és kerti partin is.

Az U20-as és a felnőtt válogatott egymás ellen is megmérkőzött az edzőtáborban – Angéla erre így emlékszik vissza a klub honlapján megjelent összeállításban.

„Bevallom, először egy kicsit összeszorult a gyomrunk, amikor kiderült, hogy a felnőttek elleni pályára lépünk. Az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy nekünk a meccs már az edzőtábor végére esett, úgyhogy eléggé fáradtak voltunk. Ennek ellenére nagyon jól kezdtünk, 12-13 ponttal is vezettünk az első negyedben, a félidőig egál volt a meccs. A végére persze elfáradtunk, de úgy érzem, jól teljesítettünk, én is örültem a sok lehetőségnek, amit kaptam.”

A továbbiak nyilván nagyban függenek a vírushelyzettől, de a tervek szerint ősszel vagy télen lesz a következő összetartás, a jövő évi versenyek jegyében. „Az éles felkészülés májusban kezdődik majd, a bő kerettel. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nagyon szeretnék bekerülni a szűk keretbe jövőre.”

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés