Hirdetés
USA

Elena Delle Donne a WNBA orvosi bizottsága szerint nem számít veszélyeztetettnek:

:

Hirdetés

Ahogy arról beszámoltunk, a WNBA címvédőjétől két játékos, Elena Delle Donne és Tina Charles is a liga orvosi bizottságához fordult. A minap megjelent nyilatkozatok arról árulkodnak, hogy a 2008-ban Lyme-kórral diagnosztizált Delle Donne-t nem tartják a szakemberek kiemelten veszélyeztettetnek.

Mint ismert, a 2020-as floridai tömbösített WNBA szezont a játékosok élő szerződéseik ellenére következmények nélkül kihagyhatják. Azok, akik igazoltan “veszélyeztetett csoportba tartoznak”, jogosultak az egész éves bérükre akkor is, ha egy percet nem játszanak. Akik nem veszélyeztettek, ők ha a szezon kihagyása mellett döntenek, akkor a bejelentésüktől kezdve nem kapnak fizetést.

Elena Delle Donne sokat sejtető nyilatkozatot adott a CNN-nek. A szavaiból kiderül, hogy tart a floridai szerepléstől.

Nagyra értékelem a liga erőfeszítéseit, hihetetlenül keményen dolgoztak annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtsék a kosárlabdához. Tudom, hogy ez óriási munka volt. Imádom a csapatomat, és elképesztő szezont futottunk a tavalyi évben. Játszani akarok idén is! A kérdés most azonban az, hogy a WNBA buborékja biztonságos-e nekem.

– nyilatkozta Delle Donne, majd így folytatta: “Tisztában vagyok azzal, hogy sok ember ugyanezzel a problémával találkozik nap, mint nap, amikor dolgozni indulnak. Én még a szerencsésebbek közé tartozom, akinek vannak választási lehetőségei. Együttérzek mindenkivel, akiknek választani kellett az egészsége és a jövedelme között, és természetesen mindenkivel, aki elvesztette munkáját, az otthonát.”

A hivatalos bejelentésre még várni kell Delle Donne részéről.

Átgondolom a dolgokat, beszélek az orvosommal és a feleségemmel. Hamarosan megosztom, hogy miként határoztunk.

– tette hozzá.

Hirdetés