Hirdetés
Archivum

Elena Delle Donne és Candace Parker lesznek a WNBA All-Star gála csapatkapitányai:

:

Hirdetés

Szerdáról csütörtökre virradóra kihirdették a WNBA 2018-as All-Star gáláján résztvevõ játékosok névsorát. Eldõlt az is, hogy az új rendszerben lebonyolításra kerülõ gálán Elena Delle Donne és Candace Parker lesznek a csapatkapitányok.

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA

Korábban már részletesen hírt adtunk arról, hogy immár a WNBA-ben sem Kelet-Nyugat gálát rendeznek, hanem az All-Star szavazáson a 22 legtöbb voksot kapó játékosból két csapatkapitány választ maga mellé 11-11 társat. Az így formálódó két alakulat méri össze az erejét a július 28-án Minneapolisban megrendezésre kerülõ nagyszabású rendezvényen.

Az eredeti tervek szerint a kapitányok a két legtöbb szavazatot kapó játékosok lettek volna. A legtöbb szavazatot Maya Moore gyûjtötte be, aki azonban jelezte, hogy nem kívánja vállalni a kapitányi posztot. Ettõl függetlenül a gálán részt vesz játékosként. Így a második legtöbb voksot szerzõ sztár, azaz Elena Delle Donne mellett a harmadik legtöbb szavazatot összeszedõ klasszist, Candace Parker-t kérték fel kapitánynak.

A csapatkapitányok az alábbi 22 játékosból választhatnak: Seimone Augustus (Minnesota Lynx), Sue Bird (Seattle Storm), DeWanna Bonner (Phoenix Mercury), Liz Cambage (Dallas Wings), Tina Charles (New York Liberty), Skylar Diggins-Smith (Dallas Wings), Sylvia Fowles (Minnesota Lynx), Chelsea Gray (Los Angeles Sparks), Brittney Griner (Phoenix Mercury), Jewell Loyd (Seattle Storm), Kayla McBride (Las Vegas Aces), Angel McCoughtry (Atlanta Dream), Maya Moore (Minnesota Lynx), Chiney Ogwumike (Connecticut Sun), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks), Allie Quigley (Chicago Sky), Breanna Stewart (Seattle Storm), Diana Taurasi (Phoenix Mercury), Kristi Toliver (Washington Mystics) és A’ja Wilson (Las Vegas Aces).

A fenti névsorból ki kell emelni Sue Bird beválasztását, aki pályafutása során 11. alkalommal vehet részt All-Star gálán és ezzel beállította Tamika Catchings rekordját. A zseniális irányító mellett Diana Taurasi a mezõny másik nagy veteránja, neki ez már a 9. részvétele lesz. Nagy elismeréssel ismét ott lehet a mezõnyben Allie Quigley is, akit tavaly választottak be elõször az All-Star gálára. Jól sikerült a debütálása, hiszen megnyerte a tripladobó-versenyt. Ráadásul ekkor 15 kísérletébõl 12 sikeresnek bizonyult, miközben a fõmérkõzésen is remekelt: 19 percet kapott és 14 pontot, közte 4 triplát ért el.

A csapatok összetételét, azaz Elena Delle Donne és Candace Parker választásait július 19-én mutatják be. Delle Donne csapatát Dan Hughes, a Seattle Storm vezetõedzõje irányítja, míg a Phoenix Mercury vezetõedzõje Sandy Brondello lesz Candace Parker együttesének szakmai irányítója. A csapatkapitányok és a vezetõedzõk a gála elõtti délután, július 27-én ülnek össze és jelölik ki a kezdõötösöket.

Hirdetés