Hirdetés
USA

Elena Delle Donne és Tina Charles is kihagyhatja a WNBA szezont:

:

Hirdetés

Natasha Cloud és LaToya Sanders után újabb két játékosát veszítheti el a WNBA címvédője a Washington Mystics. Nem tartott a csapattal Floridába Elena Delle Donne és Tina Charles. Mindkét játékos helyzetét a liga orvosi bizottsága elemzi.

Mint ismert, a 2020-as floridai tömbösített WNBA szezont a játékosok élő szerződéseik ellenére következmények nélkül kihagyhatják. Ráadásul azok, akik igazoltan “veszélyeztetett csoportba tartoznak”, jogosultak az egész éves bérükre akkor is, ha egy percet nem játszanak. Akik nem veszélyeztettek, ők ha a szezon kihagyása mellett döntenek, akkor a bejelentésüktől kezdve nem kapnak fizetést.

A Washington Mystics közleménye szerint Elena Delle Donne és Tina Charles is az orvosi bizottsághoz fordult, hogy vizsgálják meg a helyzetüket. Delle Donne esete egyértelműnek tűnik, miután 2008-ban Lyme-kórral diagnosztizálták és emiatt a Covid-19 fertőzés esetén nagyobb veszélynek van kitéve.

Elena és Tina nem betegek. Korábbi egészségügyi állapotuk miatt az orvosi bizottság vizsgálja, hogy mekkora veszéllyel járna nyári szereplésük.

– így kommentálta a hírt Twitteren Mike Thibault, a Washington Mystics vezetőedzője.

Nincs könnyű helyzetben a WNBA címvédője. Egyik játékos sem tartózkodik Floridában és ha valóban kihagyják az évadot, akkor nehéz lesz a pótlásukat megszervezni. Bárkit is igazolnának, neki kötelező teszten kell átesnie, utána karantén vár rá és csak ezt követően csatlakozhatna a társaihoz.

Hirdetés