Hirdetés
Európa

Elena Delle Donne szerződtetésére is felcsillant a remény Schio-ban:

:

Hirdetés

Giorgia Sottana visszatérésének bejelentését követően készült a Famila Schio Facebook oldalán egy félórás videó-konferenciás beszélgetés az olaszok csapatmenedzserével. Paolo De Angelis kicsit kötetlenebb formában több témát is érintett. A basketinside.com portál hívta fel arra a figyelmet, hogy két éve egy egészen váratlannak tűnő igazolásra is felcsillant a remény a Schio-nál.

A beszélgetés során az volt az egyik kérdés, hogy az elmúlt évekből melyik az a játékospiaci mozgolódás, amiről lemaradt a klub és emiatt hiányérzete van a sportvezetőnek. Paolo De Angelis ekkor említette Elena Delle Donne nevét.

2018 nyarán szerződtettük Jackie Gemelos-t, aki igen nagy barátnője Delle Donne-nek. Ő mondta nekünk, hogy a WNBA sztár szeretné a gyökerei miatt kipróbálni magát Olaszországban. Nem pénzkérdés volt ez számára, mert akkor nyilván orosz kluboknál érdeklődik. Szeretett volna kis élményeket gyűjteni itt Európában és lehetőleg ezt nálunk tette volna meg.

– mondta az olasz sportvezető, aki azt is elárulta, hogy Elena Delle Donne a testvérének ismert súlyos betegsége miatt egész évadra nem hagyhatja az Egyesült Államokat. Végül pedig nem tudtak egy olyan menetrendet kidolgozni, amely emberileg és szakmailag mindkét félnek vállalható lett volna.

Az elmúlt évekből talán ezt az elszalasztott lehetőséget sajnálom a legjobban.

– tette hozzá.

Hirdetés